İsrailli kadınlardan İranlı kadınlara destek mitingi

Perşembe günü Kudüs Bağımsızlık Parkı´nda geçen ay 22 yaşındaki Mahsa Amini´nin ahlak polisi tarafından öldürülmesinin ardından İran´da rejime karşı savaşan kadınları desteklemek için çoğu kadın yaklaşık 100 İsrailli bir araya geldi.

Dünya
7 Ekim 2022 Cuma

Miting, Kudüs Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Nahum ve dini-feminist bir örgüt olan Chochmat Nashim'in kurucusu Shoshana Keats Jaskoll tarafından düzenlendi.

Keats Jaskoll kalabalığa konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

Jaskoll, “Dindar bir kadın ve saçını örtmeyi seçen biri olarak, bir kadının bu seçimi yapmadığı için sokaktan alınıp öldürülmesi veya dövülmesi fikrini anlayamıyorum. Bu davranışlara karşı durmamız gerekiyor” dedi.

Hasan Nahum katılımcılara geldikleri için teşekkür etti ve mitingin zamanlamasının kutsal günlerden sonra ve Sukot'tan önce ideal olmadığını fark ettiğini yine de mitingin İran'daki rejime önemli bir mesaj gönderdiğini belirtti.

Nahum, ‘‘İran halkına karşı değiliz, kadınları öldüren ve özgürlüklerini reddeden İran'ın zalim rejimine karşıyız. İran'ın, komşularıyla İbrahim Anlaşması'na katılıp İsrail'le barış yapacağı günün hayalini kuruyoruz" dedi.

 

İsrailli Medya ve iletişim danışmanı Linda Lovitch ise "Dünyanın herhangi bir yerinde kadınların başına böyle bir şeyin geldiğine inanamıyorum. Kadınların başörtülerini doğru takmadıkları için kaçırılmaları, işkence görmeleri ve öldürülmeleri beni dehşete düşürüyor. Bir feminist olarak, onların yanında olmanın önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Perşembe günü Kudüs Bağımsızlık Parkı'nda geçen ay 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından öldürülmesinin ardından İran'da rejime karşı savaşan kadınları desteklemek için çoğu kadın yaklaşık 100 İsrailli bir araya geldi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün