Energean, İsrail´de 7-15 milyar metreküplük doğal gaz yatağı keşfetti

İsrail, Lübnan ile deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin anlaşmaya hazırlanırken enerji şirketi Energean, İsrail´in karasularında Hermes isimli sahada 7 ila 15 milyar metreküp kapasiteli yeni bir doğal gaz yatağı bulduğunu açıkladı.

Dünya
7 Ekim 2022 Cuma

Energean şirketi, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in doğal gaz çıkardığı Leviathan ve Tamar doğal gaz sahalarının yakınlarındaki 31. blokta Hermes isimli sahada yaptıkları sondajda 7 ila 15 milyar metreküp kapasiteli bir doğal gaz rezervi keşfettiklerini bildirdi.

Bir şirket sözcüsü, kuyulardaki karışımın ne kadarının gaz, ne kadarının ham petrol olduğunu henüz bilmedikleri için rezervin ticari potansiyeli için fiyat vermenin mümkün olmadığını açıkladı.

İsrail, Doğu Akdeniz'de Leviathan ve Tamar doğal gaz sahalarından üretim yapıyor ve Lübnan deniz sınırına yakın bölgedeki Kariş sahasından da yakında doğal gaz çıkarmaya hazırlanıyor.

İsrail ve Lübnan, ABD'nin ara buluculuğunda deniz sınırının çizilmesine ilişkin bir anlaşmayı müzakere ediyor. Son dönemde taraflardan anlaşmaya ilişkin olumlu mesajlar gelmiş, anlaşmada son aşamalara gelindiği ifade edilmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün