Akbank Caz Festivali Oded Tzur Quartet´i sunar

Tuna SAYLAĞ Sanat
5 Ekim 2022 Çarşamba

“21. yüzyılın Coltrane Quartet’i.” New York’ta yaşayan İsrailli saksafoncu ve besteci Oded Tzur’un liderliğindeki dörtlüye bu yakıştırmayı, Japonya’dan CD Journal dergisi yapıyor. Klasik Hint Müziği eğitimi aldığı yıllarda geliştirdiği stiliyle enstrümanına özgün bir derinlik katan Tzur, iki albümün ardından Manfred Eicher’ın dikkatini çekti ve ECM Records ailesinin bir parçası oldu. 2020 albümü Here Be Dragons’un ardından, Raga geleneklerine kişisel bir yorum getirdiği 2022 çıkışlı albümü Isabela ise on yılda ECM etiketiyle yayımlanan en etkileyici işlerden. Oded Tzur Quartet, 9 Ekim’de Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesinde olacak.

‘İnsan Eli Değmiş’ Sergisi Kalyon Kültür’de

Kalyon Kültür’ün doğa ve sanat ilişkisine odaklanan sergi serisinin ikinci ayağı ‘İnsan Eli Değmiş’, Nişantaşı Taş Konak’ta açıldı. Ceren ve Irmak Arkman küratörlüğündeki karma sergi, 17 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilir. Dijital sanat alanının öncü isimlerinin bir araya geldiği ve büyük ilgiyle karşılanan Flora sergisinin ardından, küratörler serinin ikinci sergisinde günümüzün en önemli problemlerinden biri olan iklim krizine dikkat çekerek insanların doğa üzerindeki etkilerine odaklanıyor. 17. İstanbul Bienali’ne paralel gerçekleşen sergi Evan Roth, Félix Luque & Iñigo Bilbao, François Quévillon, Kevin Cooley, Persijn Broersen & Margit Lukács, Sabrina Ratté ve Volkan Kızıltunç’un eserlerini ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Maviden Kırmızı Dalgaya

Ursula Solterman Katipoğlu’nun Maviden Kırmızı Dalgaya adlı resim sergisi, 1-22 Ekim tarihleri arasında Galeri Diani’de gerçekleşiyor. Bu sergide sanatçı edindiği deneyimlerini yalınlaştırıp, son zamanlarda tüm dünya ve ülkemizde insan kaynaklı yaşanan faciaların etkilerini dinginleştirerek, yaşama sevinciyle birleştiriyor. Paletindeki renkleri ana renklere yaklaştırıp zaman ve mekân öğelerini birbiri içinde eriterek izleyiciye aktarıyor. “Renk benim için her şeydir” diyen ve kendini peyzaj ressamı olarak adlandıran Katipoğlu, sanatsal dilinin tuvale aktarımında her zaman için öncelikle renklerle düşünüp, sonrasında renklerin uyum ve zıtlığını, açık - koyu dengelerini kurup formlarını ona göre yerleştirdiğini belirtiyor.

CRR Sezonu Viyolonselci Alban Gerhardt ile açıyor

Murat Cem Orhan yönetiminde CRR Senfoni Orkestrası sezon açılış konserinde, çok yönlü çellistlerden biri olarak kabul gören Alban Gerhardt‘e eşlik ediyor. Gerhardt’ın Deutsche Grammophon tarafından yayınlanan Unsuk Chin'in Viyolonsel Konçertosu kaydı, BBC Müzik Dergisi Ödülü'nü kazandı.  Sanatçonın son albümü Shostakovich: WDR Sinfonieorchester, Köln ve Jukka-Pekka Saraste ile Viyolonsel Konçertoları, 2021'de Uluslararası Klasik Müzik Ödülü'ne layık görüldü.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Havasi AKM’de

Klasik müzik tarihini değiştiren ve bu tarzı görsel bir şova dönüştüren tanınmış Macar besteci ve piyanist Balazs Havasi, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında, 11 Ekim akşamı, AKM Türk Telekom Opera Salonunda müzikseverlerle buluşacak! 2009 yılında bir dakika içinde piyanonun tuşlarına 498 kere vurarak dünyanın en hızlı piyano çalan sanatçısı olarak Guinness Rekorlar Kitabına giren müzisyen, Carnegie Hall, Sydney Opera House gibi dünyanın en prestijli konser salonlarında kapalı gişe performanslar sergiledi.

24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Adayları ve özel ödül sahipleri açıklandı

Türkiye’nin en uzun soluklu ve en prestijli ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde bu sezonun adayları belli oldu. 24. kez verilecek ödüller için belirlenen adaylar, Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa, Jüri Başkanı Prof. Dr. Merih Tangün ve tiyatronun duayen sanatçısı Haldun Dormen’in ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Ayrıca toplantıda, 24. Afife Tiyatro Ödülleri Özel Ödül sahipleri de ilan edildi.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Jürisi, tiyatro tarihine geçen ustalara takdim edilen Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ne Engin Uludağ’ı, oyun yazarlarımıza adanan Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’ne ise Gomidas isimli oyunuyla Ahmet Sami Özbudak’ı layık gördü. Komedi ya da müzikal dalındaki oyunlara verilen Haldun Dormen Özel Ödülü’nü Amadeus kazanırken, Yapı Kredi Özel Ödülü’nün sahibi ise tiyatroya yaptığı eşsiz katkılar nedeniyle Zihni Göktay oldu.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, bu yıl 19 Ekim’de Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek görkemli bir törenle sahiplerini bulacak. ‘Tiyatronun kutlama gecesi’ olan ödül töreninin sunuculuğunu ise bu yıl Nezaket Erden ve Ali Yoğurtçuoğlu üstlenecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün