İsrailli şarkıcı Rita, İranlı kadınlara desteğini dile getirdi

İsrail´in en ünlü şarkıcılarından İran doğumlu Rita, Molla rejiminin zulmünü ve ahlak polisini protesto etmek için sokaklara çıkan İranlı göstericilere desteğini dile getirdi.

Dünya
3 Ekim 2022 Pazartesi

Rita, geçen hafta protestocuları desteklemek için bir video kaydettikten sonra binlerce mesaj aldığını belirtti.

Rita, "İranlı takipçilerim yetkililer interneti kapatana kadar bana Instagram'dan binlerce mesaj gönderdiler. Bana 'Lütfen sesimiz olun' dediler. Bir kadın olarak İran'daki kadınları desteklemek benim için çok önemli. Onlara özgür olmaları için yardımcı olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Sekiz yaşındayken ailesiyle birlikte İran'ı terk eden Rita, “Devrimden dokuz yıl önce göç ettik, gerçekten batılılaşmak isteyen bir ülkede yaşıyorduk diye hatırlıyorum’’ dedi.

Rita, İsraillilere ve İranlılara atıfta bulunarak, "Düşman olmak için hiçbir nedenimiz yok. Birgün dostluk içinde olabileceğimiz zamanlar da gelecek’’ açıklamasını yaptı.

İran’ı kasıp kavuran ve onlarca kişinin ölümüyle sonuçlanan protestolar, İran'ın dini giyim konusundaki katı kurallarını ihlal ettiği için tutuklanan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin polis tarafından gözaltında öldürülmesine tepki olarak düzenleniyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün