Ofer Mizrahi Trio Babylon´da

Tuna SAYLAĞ Sanat
28 Eylül 2022 Çarşamba

32. Akbank Caz Festivali kapsamında etnik melodilerin büyüsünü duyumsal bir müzikal yaklaşımla kutlayan Ofer Mizrahi Trio, 5 Ekim’de Babylon’da bir konser verecek. Ofer Mizrahi, Mayu Shviro ve David Michaeli’den oluşan üçlü, geleneksel sınırların yavaş yavaş ortadan kalktığı bir müzik icra ediyor. 2021’de beş şarkılık bir konser albümü yayımlayan Trio’nun ses paleti Avrupa, Türkiye ve Hindistan’ın müzik kültürleri ve caz estetiğini pürüzsüz bir biçimde harmanlıyor.

***

İstanbul AKM Fado’nun Divası Mariza’yı ağırlıyor 

Dünya müziğinin divalarından, tüm dünyada dinleyenlerine müzikal bir yolculuk yaşatan Mariza, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında 2 Ekim’de İstanbul AKM’de müzikseverlerle buluşacak. Mariza, ruhunu Lizbon’un Mouraria kasabasında büyüten Mozambik asıllı bir şarkıcı. Fado şarkıcılarını ve Fado’yu ilk öğrendiği yerlerdeki anılarını, geleneklerini yaşatmaya devam ediyor. 

***

Mavilerde 60 Yıl

İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, yeni sergi sezonuna çağdaş Türk resim sanatının önemli temsilcilerinden Mustafa Pilevneli’nin Mavilerde 60 Yıl başlıklı sergisiyle başlıyor. Uzun sanat hayatı boyunca ürettiği yağlıboya-akrilik tuval resimleri, suluboya ve renkli gravür çalışmalarının yanı sıra cam, mozaik, vitray, seramik, ahşap, beton ve alüminyum gibi materyallerle sayısız mimari uygulamayı hayata geçiren Pilevneli, görsel sanatların farklı dallarındaki eserleriyle görkemli bir dünya kuruyor. Tuvalleri aracılığıyla sanatseverleri büyülü bir yolculuğa çıkaran usta sanatçı, bir eserinde devasa yüzeyleri boyarken, bir başka çalışmasında ufacık ahşap bir parça içinde kaybolacağınız kocaman bir dünyayı betimleyebiliyor. 

***

Ben Kimse. Sen de mi Kimsesin?

Meşher, yeni sergisi “Ben Kimse. Sen de mi Kimsesin?” ile ziyaretçilerini ağırlıyor.

Antik Yunan mitolojisindeki Ekho ve Narkissos’un karşılıksız aşk hikâyesinden hareketle kurgulanan sergi, yansıma, yankılanma, başkalaşma temalarını günümüzün sanatsal ve toplumsal dinamiklerinin ışığında yorumluyor. Küratörlüğünü Selen Ansen’in üstlendiği sergi, yurt içi ve dışından toplam 44 sanatçının 120’ye yakın eserine ev sahipliği yapıyor. Ödünç alınan eserlerin yanı sıra, Vehbi Koç Vakfı desteğiyle bu sergi bağlamında çeşitli mecralarda üretilen yapıtlar da yer alıyor. Sergi, 12 Şubat tarihine kadar görülebilecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün