New York´ta anlamlı diyalog

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC), Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul Görüşmeleri için New York´ta bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD´de yaşayan Türk ve yabancı toplum temsilcilerini buluşturdu.

Toplum
20 Eylül 2022 Salı

Pazar akşamı gerçekleşen, yaklaşık 300 davetlinin bulunduğu Rockefeller Center Plaza’daki yemeğe, bazı bakanlar, ABD’nin değişik eyaletlerinden gelen Türk ve yabancı toplum üyelerinin yanı sıra Türk Yahudi Toplumunu temsilen TYT Eş Başkanları Erol Kohen ve İshak İbrahimzadeh ile Amerikan Yahudi organizasyonlarının temsilcileri de katıldı.

Gecenin sponsorları arasında bulunan Türk Yahudi Toplumu adına Kohen ve İbrahimzadeh’ye bir plaket sunulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da katkılarından dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı gün, Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder’i New York’taki Türkevi’nde kabul etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmede Türk Yahudi Toplumu Eş Başkanları Erol Kohen ve İshak İbrahimzadeh de hazır bulundu.

Erdoğan, pazartesi de önde gelen Amerikan Yahudi organizasyonlarının temsilcileri ile Türkevi’nde bir araya geldi. Erol Kohen ve İshak İbrahimzadeh’nin de katıldığı toplantının, verimli geçtiği belirtildi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, Amerikan Yahudi Kuruluşları Başkanları Konferansı Başkan Yardımcısı Malcolm Hoenlein, New York Yahudi Toplum İlişkileri Konseyi Başkanı Gideon Taylor, Etnik Anlayış Vakfı Başkanı Haham Marc Schneier, Amerikan Yahudi Kongresi Başkanı Jack Rosen, İnkarla Mücadele Ligi Onursal Direktörü Abraham Foxman, Amerikan Yahudi Kuruluşları İcra Kurulu Başkanları Başkanı Konferansı William Daroff'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kuruluşun temsilcisi yer aldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün