Prof. Kaneti, Anayasa Mahkemesinin 60. Yıl özel kitabında yer aldı

Anayasa Mahkemesi kuruluşunun 60. yılı kapsamında yayına çıkartılan ´60 Yıl 60 Makale´ başlıklı kitapta, Prof. Dr. Selim Kaneti de yer aldı.

Toplum
14 Eylül 2022 Çarşamba

Anayasa Mahkemesinin kuruluşunun 60. yılı vesilesiyle hazırlanan ’60 Yıl 60 Makale’ kitabı, Anayasa Mahkemesinin kurulduğu 1962 yılından bu yana insan hakları, anayasa hukuku ve anayasa yargısı alanlarında çalışan ülkemiz akademisyenleri tarafından hazırlanmış ve daha önce farklı bilimsel eserlerde yayınlanmış yazılardan oluşuyor. Bu yönüyle kitap söz konusu alanlarda yayınlanmış makaleleri bir araya getirmek suretiyle bir ölçüde altmış yıllık akademik birikimi de yansıtmayı amaçlıyor.   

 

Kitap hazırlığı için oluşturulan komisyon 33. yıla tekabül eden 1994 yılı için, Prof. Dr. Selim Kaneti’nin aynı yıl yayımlanan, “Anayasa Mahkemesi Kararları'na Göre Yasama Yetkisi İle Yürütmenin Düzenleme Yetkisinin Sınırları” başlıklı makaleyi seçerek kitapta yer verdi.

İki cilt olarak yayınlanan kitabın ilk cildinde yer alan Prof. Selim Kaneti'nin makalesi, 607-619 sayfaları arasında yer alıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün