Kurban ailelerine 28 milyon Euro tazminat

1972 Münih Olimpiyatları sırasında öldürülen İsrailli atletlerin aileleri, saldırı sonrasında ödenmesi gereken tazminat konusunda Alman hükümetiyle anlaşmaya vardı.

Dünya
7 Eylül 2022 Çarşamba

5 Eylül Pazartesi günü, 11 İsrailli atlet ve koçun rehin alınmalarının ardından Alman polisinin müdahelesinin sonuçsuz kalması üzerine öldürülmesinin gerçekleştiği Münih Katliamının 50. yıldönümüydü.

Alman Hükümeti bu vesileyle Münih’te bir anma töreni düzenledi. Öldürülen kurbanların ailelerine 28 milyon Euro tazminat ödenmesine karar veren hükümet aynı zamanda bu talihsiz günde yaşananların Almanların başarısızlığından kaynaklandığını belirten bir açıklama yaptı.

Senelerce kurbanların aileleri ve İsrail hükümeti Almanya’nın İsrailli atletleri korunamadığını ve polisin başarısızlığının üstünü örttüklerini iddia etmişlerdi.

İddialarına göre gevşek güvenlik tedbirleri, teröristlerin Olimpiyat Köyünün apartmanlarına sızmalarını engelleyemeyen tecrübesiz polislerin görevlendirilmesi bir kaosa neden oldu. 2012’de açıklanan bir rapora göre Almanya oyunlardan haftalar önce, olası bir terör girişimi olabileceği konusunda duyumlar almıştı.

İsrailli aileler ağustos ayı başında Almanya ile tazminat konusunda anlaşmazlık yaşamış ve Münih’te düzenlenecek anma törenini boykot edeceklerini açıklamıştı.

Almanya’nın açıklamasına göre, son görüşmeler sonucu kurbanların ailelerine verilecek tazminat 10 milyondan 28 milyon Euro’ya çıkarıldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün