Renée Levi üç projesiyle İstanbul´da

Tuna SAYLAĞ Sanat
7 Eylül 2022 Çarşamba

İstanbul doğumlu, İsviçreli sanatçı Renée Levi, üç projesi ile sanatseverlerle buluşuyor. Levi, Öktem Aykut'ta, Désirée isimli tek kişilik sergisi, Akaretler 37-39’da Janiv Oron ile beraber gerçekleştireceği Alba isimli prodüksiyon ve Contemporary İstanbul kapsamında, Tersane İstanbul’un rıhtımında sunacağı, mekâna özgü, büyük resim yerleştirmesi ile sonbaharın hareketli sanat takvimine katkıda bulunuyor. Yaklaşık otuz yıldır soyut resim başta olmak üzere jestik, performatif, mekânsal ve tipografik sorgulamalarını çağdaş sanat ve akademik çalışmalar çerçevesinde sürdüren Levi, İstanbul’da daha önce de kişisel sergiler açtı.

Renée Levi’nin Désirée başlıklı sergisi 8 Eylül - 5 Kasım tarihleri arasında Galeri Öktem Aykut'ta görülebilir. Güçlü bir arzuyu vurgulayan sergi ismi, Levi’nin doğduğu bu benzersiz şehir, çocukluğu ve yıllar sonra gerçekleştirdiği İstanbul sergisi için hissettiklerini beraberce içermekte.  Galerinin iki katına yayılan sergi, tamamını 2022de ürettiği 12 eserinden oluşuyor.

Sanatçının, eserlerinde ses’i ana mecra olarak kullanan sanatçı Janiv Oron ile gerçekleştirdiği Alba isimli sergisi 13 Eylül - 22 Ekim; çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul için ürettiği büyük yerleştirmesi Barba, 17 - 22 Eylül tarihleri arasında görülebilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün