İsrail Ordusu: ´´El Cezire muhabirini kazara vurmuş olabiliriz´´

İsrail Hükümeti pazartesi günü, İsrail Savunma Kuvvetlerinin (IDF) 11 Mayıs´ta, Filistinlilerle çatışması sırasında El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile´yi kazara vurmuş olabileceği sonucuna vardı.

Dünya
6 Eylül 2022 Salı

IDF, olayı araştırmak için kurulan görev gücünün, çatışmaya katılan askerleri sorguladığını ve olayları kronolojik şekilde analiz ettiğini açıkladı. IDF ayrıca, olay yerindeki adli ve balistik bulgular ile video belgeleri de dahil olmak üzere yabancı medya kuruluşları tarafından yayınlanan ek bilgileri incelendiğini belirtti.

Ordu araştırmalar sonrası yaptığı açıklamada, ‘‘Akile yanlışlıkla IDF tarafından vurulmuş olabilir ancak gazetecinin ölümüne yol açan kurşunun kaynağı kesin bir şekilde belirlenemez’’ dedi.

Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi, Ebu Akile'nin kimliğinin çatışma sırasında hiçbir noktada tespit edilmediğini ve askerlerin gazeteciye zarar verecek şekilde kasıtlı olarak ateş açmadığını belirtti.

İsrail Askeri Başsavcısı, herhangi bir suç şüphesi bulunmadığı için askeri veya cezai soruşturma açılmayacağı sonucuna vardı.

Ebu Akile’nin ailesi, İsrail’in gerçeği gizlediğini belirterek Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından bağımsız soruşturma açılması çağrısında bulundu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün