New York Polisi, antisemit saldırılar sonrası Brooklyn´de sinagoglar çevresinde devriyede

New York Polisi (NYPD) Emniyet Müdürü Keechant Sewell düzenlediği basın toplantısında, Yahudi karşıtı saldırıların artması nedeniyle Williamsburg, Brooklyn´deki sinagogların yakınında devriyelerin artacağını açıkladı.

Dünya
1 Eylül 2022 Perşembe

Artan polis devriyeleri, New York genelinde nefret suçlarında devam eden bir artışın ortasında geliyor. NYPD Temmuz 2022'de, nefret suçlarında Temmuz 2021'e göre %50, Yahudi karşıtı nefret suçlarında ise %114'lük bir artış yaşandığını belirtti.

21 Ağustos'ta Williamsburg'da iki ayrı olayda yaşlı Yahudilerin yüzüne yangın söndürücü sıkıldı. 

Emniyet Müdürü Sewell, “Bu kurbanların Yahudi oldukları için hedef alındığına inanılıyor. Hiç kimse böyle anlamsız, nefret dolu şiddetin kurbanı olmayı hak etmiyor" dedi.

Birleşmiş Yahudi Örgütü Başkanı Sam Stern, New York Yahudi Haftası'na verdiği demeçte, ‘‘Sokaklarda polislerin varlığını pek görmüyorduk ancak Sewell’in bize bu düzeyde ilgi göstermesi olayları ciddiye aldıkları anlamına geliyor" dedi.

Sewell pazartesi günü yaptığı açıklamada, Nefret Suçları Görev Gücü tarafından tutuklamaların bu yıl %100'den fazla arttığını, Yahudi New Yorklulara yapılan saldırılara yönelik tutuklamaların ise %45 arttığını ifade etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün