Yahudi örgütleri: Holokost benzersiz bir trajedi, COVID ile kıyaslanamaz

Yahudi örgütleri, Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez´i COVID-19 pandemisinden ölenlerin sayısını Holokost ile karşılaştırdığı için kınadı.

Dünya
26 Ağustos 2022 Cuma

Fernandez üç ay içinde ikinci kez bu tarz bir açıklama yaptı. 

Fernandez geçen hafta bir çeşitlilik ve katılım seminerinde yaptığı konuşmada, "Hala bu pandemide kaç kişinin öldüğünü bilmiyoruz. Birleşmiş Milletler'e göre 6 ila 10 milyon arasında insan öldü. Kesin bir sayıya sahip değiliz ancak bir ila iki Holokost öldüğü kesin’’ dedi.

Başkanın sözleri, Arjantin Yahudi Cemaatini temsil eden insan hakları örgütü DAIA, İftira ve İnkarla Mücadele Birliği ve B'nai Brith International dahil olmak üzere birçok Yahudi Kuruluşu tarafından eleştirildi.

DAIA, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bir insan hakları örgütü olarak Başkan Alberto Fernández'den kurumumuzun rahatsız olduğu uygunsuz açıklamalar duyduk. Holokost benzersiz ve emsalsiz bir trajedidir’’ ifadelerine yer verdi.

B'nai Brith International ise, ‘‘Başkanın sözleri kabul edilemez, Shoah kurbanlarına saygısızlık gösteriyor’’ dedi.

Fernandez mayıs ayının başlarında, Radio Con Vos'a verdiği bir röportajda, “İnsanlar ne yaşadıklarının farkında değil. Bir salgın yaşıyoruz, 6 milyondan fazla insan öldü, Holokost’ta öldüğünü asla unutmayacağımız neredeyse aynı sayıda insan” sözlerini kullanmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün