Giyilebilir İsrail teknolojisi, NASA´nın Ay görevinde kullanılacak

İsrail Uzay Ajansı, NASA´nın yakın zamanda yapacağı Ay görevinde giyilebilir İsrail teknolojisi kullanılacağını açıkladı.

Dünya
23 Ağustos 2022 Salı

NASA’nın Orion adlı uzay aracı, Artemis I adlı görevde, altı hafta sürecek yolculukta Ay'a ve ötesine yaklaşık 64 bin kilometre yol kat etmeyi hedefliyor.

Orion’un mürettebatında Zohar ve Helga isimli robot astronotlar yer alacak. Robotlardan Zohar görev esnasında İsrailli şirket StemRad tarafından geliştirilen bir radyasyon koruma yeleği giyecek. Yelek, astronotları uzaydaki zararlı radyasyon ve kozmik ışınlardan korumak için üretildi.

İsrail Uzay Ajansı, “Artemis I için yeni, teknolojik bir giysi üretmeyi başaran çok az ülkeden biriyiz ve onur duyuyoruz. İsrail bayrağının uzayda Zohar'ın elbisesinin üzerinde dalgalanacak olması bizi gururlandırıyor” dedi.

Binlerce monitör, uzay uçuşu sırasında yeleğin koruma seviyesini test edecek. Deney başarılı olursa, insanların uzayda uzun süreli varlığının temelini atılacak. İsrail teknolojisi de gelecekte Ay ve Mars'a yapılacak uzay görevlerinde kullanılabilecek.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün