Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Ankara´da

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin yeniden başladığının açıklanmasından birkaç gün sonra, pazartesi günü Ankara´ya geldi.

Toplum
22 Ağustos 2022 Pazartesi

Filistin Yönetimi’nin Ankara Büyükelçisi Fayed Mustafa, Mahmud Abbas’ın pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Ankara’ya üç günlük resmi bir ziyarete başlayacağını açıkladı. Büyükelçi Mustafa, iki liderin birçok bölgesel ve uluslararası konuda istişare etmenin yanı sıra ikili ilişkileri geliştirme yollarını ele alacaklarını belirtti.

Filistinli kaynaklara göre Abbas, bir yandan Kudüs’ün tek taraflı eylemlerini durdurmaya, diğer yandan iki devlet arasındaki siyasi süreci durdurmayı amaçlıyor.

Kaynaklar, Abbas’ın Erdoğan ile Filistin Yönetimi’nin BM’ye tam üyeliği için Türkiye’nin desteğini görüşeceğini belirtti. Söz konusu çabalara paralel olarak İsrail ve Almanya, Holokost hakkında tartışmalı açıklamaların ardından Abbas’a karşı kampanya yürütmeye başladı. Abbas, İsrail’in Batı Şeria’daki uygulamalarının Holokost’a benzetmiş, daha sonra İsrail ve uluslararası toplumun eleştirilerinin baskısı altında ifadelerini geri almıştı. Abbas ayrıca, Holokost’un önemini azaltma niyetinde olmadığını ifade etmişti.

İsrailli ve ABD’li yetkililer, önümüzdeki dönemde Türkiye Cumhurbaşkanı’nın İsrail’e bir ziyaret düzenlemesi için çabalıyor. İsrail’deki siyasi kaynaklar, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normalleşmesini güçlendirme çabalarında bir sonraki adım olacağını belirtti. Erdoğan ayrıca, Ramallah’ı, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmeyi planlıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün