İsrail İç İstihbarat Başkanından ´İsrail-Mısır krizini´ yatıştırmak için Kahire ziyareti

İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin Bet Başkanı Ronen Bar, İsrail´in İslami Cihad´a karşı terörle mücadele faaliyetleri kapsamında devam eden gerilimi azaltmak için pazar günü Kahire´yi ziyaret etti.

Dünya
22 Ağustos 2022 Pazartesi

İsrail medyası, Şin Bet Başkanı Ronen Bar'ın Mısır Genel İstihbarat Müdürü Abbas Kamel ile Kahire’de bir araya geldiği bildirildi.

Mısır, Gazze ile yapılan ateşkesin ardından İsrail’in Batı Şeria'daki gerilimi azaltılmasını talep etmişti. Ancak Tel Aviv yönetiminin Kahire'nin söz konusu talebini görmezden gelmesinin ardından iki ülke arasında siyasi kriz yaşanmıştı.

İsrail’in Ynet haber sitesine göre Mısırlı yetkililer, Bar ile Gazze'deki durumu ve Mısır'ın ateşkesi sağlamlaştırmak için İslami Cihad tutuklularını serbest bırakma talebini görüştüler. İsmi açıklanmayan bir İsrailli yetkili, mevcut gerilimlerin orta şiddette olduğunu ve kısa süre içinde çözüleceğini tahmin ettiklerini belirtti.

İsrail’in Channel 13 kanalı muhabiri Moriah Asraf Wolberg, “Gerginlik var ancak eşi görülmemiş bir kriz yok’’ dedi. 

Mısır, İsrail ile Gazze'de faaliyet gösteren Filistinli terörist gruplar arasında defalarca arabuluculuk yaptı. Mısır ayrıca ülkede derin kökleri olan, hem Hamas'ın hem de İslami Cihad'ın bir uzantısı olarak ortaya çıkan Müslüman Kardeşler'i de ‘terör örgütü’ listesine aldı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün