Fusion

Tuna SAYLAĞ Sanat
17 Ağustos 2022 Çarşamba

OneArc Galeri, Rengin Altınalmaz, Hakan Baş, Emilie Gotmann, Karen Kuo, Can Özal, Ahmet Sarı, Mehmet Ali Yıldız, Elif Yılmaz, Murat Yılmaz’ın çalışmaları ile yer aldığı ‘Fusion’ isimli karma sergiye ev sahipliği yapıyor. Fusion, izleyiciyi farklı sanat pratiklerine ve malzeme çeşitliliğine sahip yerli ve yabancı dokuz farklı sanatçının üretimlerini deneyimleye davet ediyor. Her biri farklı disiplin, düşünce biçimi ve malzeme çeşitliliğine sahip, farklı coğrafya ve döneme ait sanatçıların son dönem çalışmalarının bir araya getirildiği sergi, 31 Ağustos’a kadar OneArc Galeri’de ziyaret edilebilir.

‘Chronostasis’ sergisi için son günler

Borusan Contemporary Perili Köşk’te yer alan ‘Chronostasis’, 28 Ağustos’ta sona eriyor. Sergi, Anadolu’nun antik kentlerini Axel Hütte’nin vizöründen yeni bir bakış açısıyla sunuyor. Kalabalıklardan arınmış şehirleri ve görkemli manzaraları fotoğraflamasıyla tanınan Alman sanatçı Axel Hütte, 2017 ve 2018 yıllarında gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretleriyle Efes, Milet, Perge, Sagalassos, Hierapolis ve Afrodisias’ın da aralarında bulunduğu on dört antik kenti kapsayan rotada planlanan çekim dizisini tamamladı. Projeye sanatçının inisiyatifiyle dâhil olan Didim ve Milet gibi farklı yerleşimler ile birlikte proje görkemli bir ‘Asya Minör antik kentleri’ projesine dönüştü. Sergi, Hans Irrek’in küratörlüğünde düzenlendi.

 

AKM’de Müzikhaller

AKM, 19-20-21 Ağustos tarihlerinde unutulmaz Türk müzikallerini, Müzikhaller’de yepyeni bir kurguyla seyirci huzuruna çıkarıyor. İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncuları, sevilen müzikallerimizden derlenen bir seçkiyi renkli danslar ve ustalıklı yorumlarla sahneye taşıyacak. Can Şıkyıldız’ın yönettiği, Lalizar Kemaloğlu ve Fazıl Aksakal’ın dans ve koreografisini üstlendiği gösteri, seyircilere klasikleşmiş şarkılar eşliğinde keyifli bir akşam yaşatacak.

 

‘Kurmaca Mekânlar’ sergisi Trump’ta…

Trump Art Gallery, her biri farklı kültürlerle yoğrulmuş beş sanatçının İstanbul’a bakışının tuvallere taşındığı karma sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi, 31 Ağustos’a kadar sanatseverlerle buluşacak. Sergide; Bahar Ata, Beşir Bayar, Büşra Aktekinoğlu Babat, Mehmet Babat ve Muhammet Bakır, eserleriyle yer alıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün