Ukrayna, Kiev´in bir caddesine Golda Meir´in adının verileceğini açıkladı

Ukraynalı yetkililer Rusya´nın işgalinden sonra işgal altındaki şehirlerde sokak isimlerinin ´Ruslaşmaya´ başladığına dikkat çekti. Kiev Belediye Başkanı Kiev caddelerinden birine yakında İsrail eski Başbakanı Golda Meir´in adının verileceği açıklandı.

Dünya
11 Ağustos 2022 Perşembe

Ulusal tarihi korumakla görevli bir Ukrayna hükümet organı, Rusya'nın ülkeyi işgal etmesinin ardından sokak isimlerini ‘Ruslaştırmaya’ başladığını açıkladı.

Ukrayna Ulusal Hafıza Enstitüsü bu nedenle Ukrayna ve dünya kültürüne önemli katkılarda bulunan, Ukrayna yanlısı ve totaliter rejimlere karşı savaşanların bir listesini yayınladı.

Enstitü sokaklara, Kiev doğumlu İsrail eski Başbakanı Golda Meir ve Holokost sırasında Yahudileri kurtarmak için hayatlarını riske atan kişilerin isimlerinin verilmesini tavsiye etti.

Enstitü, web sitesinde yayınladığı açıklamada, “Rus imparatorluk mirasının ideolojik klişelerinden ve mitlerinden kurtulmak için” bu tür yeniden adlandırmaların gerekli olduğunu belirtti.

İsrail'in Ukrayna Elçisi Michael Brodsky, Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko ile görüştükten sonra yakın zamanda bir Kiev caddesine İsrail eski Başbakanı Golda Meir'in adının verileceğini duyurdu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün