2022 Dünya Kupası rezervasyon sitesindeki ´İsrail´ hatası kısa sürede düzeltildi

İsrail, 2022 Dünya Kupası´na ev sahipliği yapan Katar´ın rezervasyon sitesinde bir süreliğine ´İşgal Altındaki Filistin Toprakları´ ismiyle yer aldı.

Dünya
11 Ağustos 2022 Perşembe

2022 Dünya Kupası 21 Kasım – 18 Aralık tarihlerinde Katar’da oynanacak. 32 ülke kupayı kazanmak için mücadele edecek. Ülkeler, dörderli olmak üzere toplam sekiz gruba ayrılacak ve her grupta takımlar tek devreli lig usulü ile mücadele edecek. Gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan takımlar ise son 16 turuna yükselecek.

İsrail ile Katar arasında diplomatik bağ olmamasına rağmen kupanın oynanacağı tarihlerde İsrail vatandaşlarının maçları statlarda seyredebilmeleri için Katar'a seyahat etmesine izin verildi.

FIFA ile yapılan anlaşma şartlarına göre, maç için bilet satın alan İsrailliler, Katar'a çevrimiçi kimlik onayı yaptıkları takdirde girebilecek ve konaklama yapabilecekler.

Ancak İsrail vatandaşları kimlik onayı yaptırmak için dünya kupasının resmi rezervasyon sitesine girdiklerinde bir sorun yaşadılar. İsrailliler sitede ülkelerinin ismini ararken ‘İşgal altındaki Filistin Toprakları’ ismi ile karşılaştılar.

İsrail medyasına göre bu durum birkaç saat sürdü ve yoğunluk nedeniyle sitenin rezervasyon yapmayı bir süreliğine durdurmasına kadar devam etti.

İsrail ayrıca uçuş sürelerini kısaltmak için varılan anlaşma uyarınca, 2022 FIFA Dünya Kupası süresince hava sahasını Katar’a giden uluslararası uçuşlara açacak. Avrupalı ve Amerikalı futbol taraftarları, Katar’a giderken ve ülkelerine geri dönerken İsrail, Kıbrıs ve Ürdün üzerinden aktarma yapabilecekler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün