8. Aima Müzik Festivali keman virtüözleri Hagai Shaham ve Pelin Halkacı Akın konseri ile açılıyor

Tuna SAYLAĞ Sanat
10 Ağustos 2022 Çarşamba

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA), 2013’ten beri düzenlediği yaz müzik festivallerinin sekizincisi, bu yıl 16-22 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Altı farklı konsere ev sahipliği yapacak festivalin açılış konserinde, dünyaca ünlü İsrailli keman virtüözü Prof. Hagai Shaham ve MSGSÜ Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanı Prof. Pelin Halkacı Akın yer alacak. Mendelssohn Octet’in çalınacağı konserde, Shaham ve Akın’a çoğu eski AIMA Masterclass mezunları olan kemanda Ilgın Ülkü ve Eylül Umay Taş, viyolada Çılga Barok Bostancı ve Yağmur Tekin, viyolonselde ise Umut Sağlam ve Beliz Güney eşlik edecek. Müzikseverler diğer konserlerde sırasıyla Nükleus Trioyu, Quartet Parantez’i, opera sanatçısı Erkut Cantürk eşliğinde piyanist-besteci Güldivar Tanrıdağlıyı, tamamı kadın müzisyenlerden oluşan İstanbul Flüt Topluluğu’nu ve son olarak kapanış konserini Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass’ı dinleme imkânı bulacaklar.

Nick Cave & The Bad Seeds konseri için sayılı günler

Yıldızı hiç sönmeyen Nick Cave & The Bad Seeds, akıllara ve ruhlara kazınan şarkılarını bu kez, İKSV’nin 50. yılına özel olarak, Parkorman’da söyleyecek. Sanatçı ve grup,

2 Haziran’da başladığı, Primavera Sound, Rock Werchter gibi festivalleri ve Berlin, Oslo, Porto gibi şehirleri gezdiği Avrupa turnesi kapsamında, bu sefer 21 Ağustos’ta İstanbul’a geliyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfının 50. yılını kutlamaları kapsamında düzenlenen konser, Go Ons, We Are The Walkers ve Audi Türkiye’nin katkılarıyla gerçekleşecek. Konser öncesinde, Barcelona’da Primavera Sound’un yıldızları arasında gösterilen alternatif rock grubu Black Country, New Road sahnede olacak.

Grand Hyatt İstanbul tek sergide üç özgün sanatçıyı buluşturdu

Sanatla iç içe etkinlikleriyle bölgenin cazibe merkezi olan Grand Hyatt İstanbul, ressam Samantha Louise Emery, ressam Dilek Uzunoğlu Örs ve heykeltıraş Aslışah Erdem’in eserlerinden oluşan karma bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi, 31 Ağustos tarihine kadar Grand Hyatt İstanbul’da görülebilir. Emery, bilinçdışının gücünü öne çıkaran sürrealist eserleri, Uzunoğlu Örs’ün yaz aylarında bir araya gelen ateş ve suyun karşıtlığını yansıtan işleri ile Erdem’in mermerit döküm ve taş heykellerini Grand Hyatt İstanbul’da görebilirsiniz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün