Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi´nin Dünya Almanca Olimpiyatları başarısı

Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi 11. sınıf öğrencisi Buse Başak Kesimoğlu, 25 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Hamburg´da düzenlenen IDO 2022 Dünya Almanca Olimpiyatları´nda okulunu Türkiye finalisti olarak temsil ederek dünya birinciliği elde etti. Kesimoğlu olimpiyatlarda birincilik elde eden ilk Türk öğrenci oldu.

Gençlik - Eğitim
9 Ağustos 2022 Salı

Dünyanın en büyük Almanca yarışması olarak bilinen Uluslararası Almanca Olimpiyatları (IDO), 2 yılda bir Almanya’da gerçekleştiriliyor ve Uluslararası Almanca Öğretmenleri Birliği (IDV) iş birliğinde Goethe-Institut tarafından düzenleniyor. Uluslararası Almanca Olimpiyatları programı 2 hafta sürüyor. Öğrenciler ilk hafta yarışmaya yönelik tiyatro, makale yazma, organizasyon becerileri ve rap şarkı tasarımı gibi alanlarda workshoplara katılıyor. İkinci hafta ise yarışma oturumları gerçekleştiriliyor.

Öğrenciler ilk oturumda kendilerine tanınan 4 saatlik sürede ‘Hamburg Magazin’ adı altında verilen başlıklardan istediğini seçerek bir makale yazıyor. Bu yazım sürecinde dil bilgisi kadar yaratıcılık da çok önemli oluyor. Yarışmanın ikinci aşamasında öğrencilerden sözlü grup çalışmaları organize etmeleri bekleniyor. Öğrenci seçimlerine göre farklı ülkelerden karma gruplar oluşturuluyor. Öğrenciler yarışmanın son aşamasında ise, spontan canlandırma yapıyor. Öğrenciler farklı gruplar içinde kendilerine verilen resim doğrultusunda 5 dakikalık bir tiyatro hazırlayarak canlandırıyorlar. Tüm bu aşamaların sonunda kazanan kişilere karar veriliyor. Tüm yarışma aşamalarında Almanca diline hakimiyetin yanında yaratıcılık, sosyal beceriler ve organizasyon becerileri de değerlendiriliyor.

Dünya çapındaki okullarda Almanca dersi alan yaklaşık 13 milyon 14-17 yaşları arası öğrencinin katılımına açık olan IDO’nun ulusal seçmelerine Eyüboğlu Okulları’ndan 4 öğrenci katıldı. Eyüpoğlu Fen Lisesi öğrencisi Buse Başak Kesimoğlu, 25 Temmuz 5 Ağustos 2022 tarihleri arasında Hamburg`da gerçekleştirilen Dünya Almanca Olimpiyatları’nda ülkemizi temsilen yarıştı. Kesimoğlu, ön elemeleri ve yarı finalleri geçerek 15 öğrencinin seçildiği Türkiye Finalleri’nde A2 seviyesinde Türkiye birincisi oldu.

2024'te Internationale Deutscholympiade, Frankfurt am Main'de tekrar gerçekleşecek.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları

[email protected]

0216 522 12 12

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün