İngiltere´de çevrimiçi antisemitizm çarpıcı biçimde düşüyor, ancak kişisel nefret artıyor

Community Security Trust (CST) tarafından yayınlanan bir rapora göre, 2022´nin ilk yarısında İngiltere´de kaydedilen çevrimiçi Yahudi karşıtı olayların sayısında çarpıcı bir düşüş görülürken, yüz yüze yaşanan olaylarda artış gözlemlendi.

Dünya
5 Ağustos 2022 Cuma

Sivil Toplum Kuruluşu CST'nin 2022 yılının Ocak-Haziran ayları için hazırladığı Antisemit Olaylar Raporuna göre, bu yıl geçen yılın aynı dönemine göre çevrimiçi olay sayısı 1.371'den 786’ya düştü. Bu vaka sayısı aynı zamanda 2017'den bu yana kaydedilen en düşük seviye oldu.

CST'nin rakamları ayrıca daha az çevrimiçi antisemitizm ve daha fazla çevrimdışı Yahudi karşıtı düşünceye doğru bir eğilim gösterdi. STK, bu yıl kaydedilen tüm antisemitizm olaylarının yalnızca %19'unun çevrimiçi olduğunu bildirdi.  2022 yılında Yahudi karşıtı fiziksel saldırılarda da %28 artış yaşandı.

CST CEO'su Mark Gardner ‘‘Pandemi bitip insanlar normal hayatlarına dönmeye başladığından beri çevrimiçi olaylar azaldı ancak sosyal hayatta yaşanan din ve ırk düşmanlığı artmaya başladı’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün