Zeytin Ağacı

Roysi RUBİN Kültür&Sanat&Spor
4 Ağustos 2022 Perşembe

Atalarımızdan bize miras kalan sadece maddi varlık ya da biyolojik özelliklerimiz midir, yoksa onların mirasını hislerimizde de taşır mıyız?

‘Vatanım Sensin’de bizi tarih yolcuğuna çıkaran, ‘Atiye’de bizi mistik bir dünyayla tanıştıran senarist Nuran Evren Şit, yeni dizisi ‘Zeytin Ağacı’ ya da İngilizce ismiyle ‘Another Self’ (İngilizce ismini ben daha çok yakıştırdım) aracılığıyla, bizi “köken aile açılımı” ile tanıştırdı. Bu çalışma, bizi iç dünyamıza dönmeye ve atalarımızın geçmişte yaşadıkları deneyimlerin hayatımızdaki etkileri üzerine düşünmeye davet ediyor.

Dizide, birbirine zıt karakterlerde ama kardeş kadar yakın üç kız arkadaş; Avukat Sevgi (Boncuk Yılmaz), Operatör Doktor Ada (Tuba Büyüküstün) ve Instagram fenomeni Leyla’nın (Seda Bakan) hikayeleri ele alınıyor. Sevgi’nin hastalığı nüks edince, ona çözüm bulmak amacıyla çıktıkları yolculukta başlarına gelenleri ve karakterlerin geçirdikleri değişimleri anlatılıyor. Sekiz bölümden oluşan dizi, flashback sahneleriyle her bölümün ayrı bir film tadında izlenmesini sağlarken, “devamını izle” mesajını vererek seyirciyi bir sonraki bölümü izlemek için meraklandırıyor. 

Seyir zevkini arttıran önemli ögelerden biri de Ayvalık gibi doğal güzellikleriyle ünlü bir yerde çekilen bir yaz dizisi olması. Cıvıl cıvıl renkler, kullanılan kıpır kıpır, sahneyle ironik müzikler, her sahnede “ne güzel olmuş” dedirtiyor. Aytaç Bayladı ve Özgür Buldum’u müzik seçimlerinden dolayı tebrik etmek lazım. Ayrıca, kilit karakterlerinden Toprak’ın (Murat Boz) sesinden dinlediğimiz şarkılar da diziye büyük keyif katmakta.

Benim için en büyük sürprizlerden biri ise ünlü karakter oyuncusu Fırat Tanış’ın Zaman karakteri idi. Hem üç kız arkadaşa hem de onların çevresinde onları tamamlayan karakterlere manevi yolculukları boyunca rehberlik eden kişiydi.

Umut Kurt, Mehmet Aybars Kaya, Rıza Kocaoğlu, Serkan Altunorak ve Füsun Demirel’in de kadrosunda bulunduğu ‘Zeytin Ağacı’, 28 Temmuz’da Netflix’te yayınlanmaya başladı.

Bir yolculuk hayatınızı ne kadar değiştirebilir? Cevabını merak ediyorsanız doğru adrestesiniz.

Şimdiden keyifli seyirler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün