AĞA TAKILANLAR

•Holokosta anlamını veren benzersizlik kavramıdır. Dünya tarihi pek çok soykırım, katliam, zulüm ve kıyım yazdı ama milyonlarca insanın sadece belli bir aidiyetten ötürü evlerinden toplanıp, özel bir sistem inşa ederek katledildiğini yazmadı. Antisemit önyargılarımızın izin vermediği tarih anlatılarımız, Hitler tarafından katledilen binlerce Hazarlı soydaşımızı anmamıza bile engel oldu. Ümit Özdağ´ı seversiniz sevmezsiniz o ayrı bir mesele ama ne söylemlerinde ne de eylemlerinde şiddet görmediğiniz birini, dünyanın gördüğü en eli kanlı katille bir arada anmanız önce kendi milletinize, sonra Holokostta hayatını kaybetmişlerin -kaldıysa- yakınları ve soydaş/dindaşlarına, sonra da Ümit Özdağ´ı sevip destekleyenlere hakarettir, saygısızlıktır. Özür dilemelisiniz. @misvakdergi MERVE ÇAKIR GÖK https://twitter.com/mervecakirgok/status/1553703323357876224

İzak BARON Diğer
3 Ağustos 2022 Çarşamba

 

Bu Haftanın “Takılanlar”ı

  • TÜRKİYE İLE ‘SORUNLU’ BİR İLİŞKİSİ OLAN, VE ABD’DE DEMOKRAT YÖNETİMLERLE SÜRTÜŞME YAŞAYAN NETANYAHU’NUN İKTİDARA YENİDEN GELMESİ; DÜNYA SİYASETİNİN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİREBİLİR

Son derece hassas dengeler üzerine, birçok farklı cenahtan partinin birleşmesiyle kurulan koalisyonun ömrü sadece bir yıl sürdü. Dış politikada Arap ülkeleriyle normalleşme adımlarını devam ettiren, selefi Netanyahu’nun aksine ABD’de Demokratlarla da nispeten iyi ilişkiler içinde olan ve Türkiye ile ilişkileri geliştiren Bennett koalisyonunun çöküşünde en öne çıkan sebep; Yahudi Yerleşim Yasası.

Mecliste gerçekleştirilen oturumda işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim yerlerinde İsrail yasalarının uygulanmasının uzatılmasına yönelik tartışmalı tasarı oylamaya sunuldu. Tasarı, 120 sandalyeli mecliste 52'ye karşı 58 oyla reddedildi. Koalisyon ortağı Ra’am partisi milletvekillerinin yasaya karşı oy kullanması dikkat çekerken, görevde olsa muhtemelen lehte oy kullanacak olan eski Başbakan Netanyahu liderliğindeki Likud ve Meretz partisi de hükümetin aleyhinde oy verdi.

Bunun üzerine Başbakan Bennett, Meclis’in feshedilmesi ve erken seçime gidilmesi kararını aldı. Bennett, bu kararı “ülkenin anayasal kaosa girmesini engellemek” amacıyla aldıklarını kaydetti.

120 sandalyeli İsrail Meclisi’nde 59 milletvekiline sahip olan Netanyahu’nun lideri olduğu ‘sağ bloku’, sadece 7 milletvekiliyle temsil edilen Başbakan Bennett’e karşı her zaman güçlü bir rakip oldu. Koalisyon içindeki hassas dengeleri gözetmesinin yanında bir de Netanyahu ile mücadele eden Bennett, bir yıllık performansında birçok eleştiriyle karşılaştı.

Meclisin feshedilmesinin ardından dört yılda beşinci kez yapılacak seçimlerin tarihi 1 Kasım olarak belirlendi. Koalisyon hükümetinin başbakanı Naftali Bennett, görevini seçimlere kadar merkez parti Yesh Atid'in lideri, Dışişleri Bakanı Yair Lapid'e bıraktı. Erken seçim kararını, ‘harika bir haber’ olarak tanımlayan Netanyahu ise, bir yıl aradan sonra tekrar başbakanlık koltuğuna oturmak için heyecanlı.

Türkiye ile ‘sorunlu’ bir ilişkisi olan, ve ABD’de Demokrat yönetimlerle sürtüşme yaşayan Netanyahu’nun iktidara yeniden gelmesi; dünya siyasetinin yönünü değiştirebilir. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından ABD ve AB’nin enerji ve gıda güvenliği alanlarında alternatifleri çoğaltmak istemesi de, İsrail’in önemini biraz daha artırıyor.

Dr Selin Nasi (Emin Arslan Röportajı)

https://www.haberturk.com/israil-neden-yeniden-erken-secime-gidiyor-yeni-hukumetin-dis-politikasi-degisecek-mi-3481613

 

  • MOSKOVA VE TEL AVİV HER ZAMAN İLİŞKİLERİNİ KORUMAYA ÖZEN GÖSTERDİLER. ÇÜNKÜ ÇIKAR KÜMELERİ BÜYÜKTÜR. ŞİMDİ NE OLDU DA, MEVCUT BAĞI KOPARACAK GÜÇTE BİR KRİZ ORTAYA ÇIKTI?

Olayı ‘haber diline’ indirdiğinizde pek anlaşılmıyor…

“Moskova, Rusya’da faaliyet gösteren ‘Yahudi Ajansı’nı kapattı”…

Bu kadarcık cümle aslında, Avrupa-Ortadoğu-Kafkaslar-Batı Asya miğferinde devam eden çözülmelerden bir tanesine daha işaret ediyor…

İsrail Başbakanı da aynı fikirde; “iki ülke ilişkilerini etkileyecek ciddi bir olay”…

Ajans (JAFI), dünyanın her yerindeki Yahudilerin İsrail’e göç etmelerini teşvik amacını güdüyor. Göç meselesi İsrail ve ABD Yahudileri için hayatidir.

Moskova ve Tel Aviv her zaman ilişkilerini korumaya özen gösterdiler. Çünkü çıkar kümeleri büyüktür. Şimdi ne oldu da, mevcut bağı koparacak güçte bir kriz ortaya çıktı?

Bir, Ajans elbette İsrail devletiyle bağlantılı. ABD’yle de açık bağları var.

İki, Rusya bu çapta siyasi sonuçlar üretme kapasitesine sahip bir kararı, “yakalamadan” vermez.

Üç, İsrail, Kasım başında seçime gidiyor ve karar hükümeti küresel Yahudi diasporasının gözünde ‘gömüyor’!

Dört, konu Ukrayna savaşı ile de derinden bağlantılı. Bilindiği gibi Ukrayna’da on binlerce Yahudi var. Biri de Kiev’de oturuyor.

Beş, Bunlar, Rusya’daki Yahudi varlığıyla-ki, onların sayısı da 150 binin üzerindedir-yakınlar, akrabalık bağına sahipler.

Altı, krizi büyüten iddialardan biri; CIA-MOSSAD-Rusya Yahudileri ve Ukrayna Yahudileri arasındaki networktür. İsrail’in Ukrayna’da ‘görece tarafsız’ tutumdan Kiev’in yanına geçişi de göz ardı edilemez.

Yedi, İsrail’den bir hukukçu heyetinin Rusya’ya gideceği haberi, Moskova’nın “yakaladığı” konusunda fikir verebilir!

Sekiz…

Rusya-İsrail ilişkilerinin bozulması; A) Biden ziyaretiyle Ortadoğu’da kurulmaya çalışılan ‘yeni NATO’ denklemlerini yaralar. B) Bölgede yeni bir jeo-politiğin doğum sancıları yaşanırken böylesi kırılma dönüştücü olur. C) ABD’nin, Çin-Rusya karşıtı cephesi gedik verir. D) Suriye’ye yönelik İsrail operasyonları üzerine somut sonuçlar ortaya çıkar. E) Cidde toplantıları ile Astana Zirvesi Batı tarafından zıt kutuplara yerleştirilmek isteniyordu. Rusya-Türkiye-İran göze daha çok batmaya başlar. F) Yekûna baktığımızda, İsrail’deki Rus Yahudileri de eklendiğinde (!), İsrail daha çok kaybeder. G) Ankara-Tel Aviv ilişkileri dış etkiye daha açık hale gelir. H) Tel Aviv’in, Suriye-Irak-İran ve Kafkasya’yı ‘anladığını’ biliyoruz. Türkiye’ye daha özenli davranmalılar!

İşte.. Gazetelerde bir paragraf yer bulan haberin perde arkasında bu kadar geniş dünyalar yatıyor.

Nedret Ersanel

https://www.yenisafak.com/yazarlar/nedret-ersanel/washington-turkiyeye-baktikca-yumrugunu-disliyor-2063592

 

  • “RUSYA DEMEK Kİ İSRAİL DİASPORASIYLA OLAN İLİŞKİSİNİ BİR YERDE NOKTALAMAYI DÜŞÜNÜYOR. BURADA MUTLAKA BİR UZUN VADELİ İSRAİL-RUS GERİLİMİNİN DE BAŞLANGICI OLARAK NİTELENDİRİLEBİLİR”

“Bu ilginç bir gelişme oldu. Çünkü 100 yıldır Yahudi Ajansı, Filistin’e Yahudi göçünü organize ediyor. Yahudi kökenlilerin Rusya ve Ukrayna’da tarihi geçmişleri var. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy de Yahudi kökenli. Şu anda parametreler birbirine girmiş durumda. Ruslar, Ukraynalı aşırı milliyetçileri Banderacı Nazi olmakla suçlarken, İsrail tercihini Ukrayna tarafından yapıyor. İsrail’deki iktidar Rusya’dan çok Ukrayna’ya yakın. Bunda Amerika ve Batı ile olan sıkı bağların büyük etkisi var. Ama 1989’da büyük bir ekonomik yardım karşılığında batmakta olan Sovyetler zamanında açılan bu ajansın 33 yıl sonra bugün Moskova’daki bir kararla kapatılma aşaması önemli bir krize işaret ediyor. Bu İsrail’de büyük bir paniğe de yol açtı. Eski Başbakan Netanyahu, Lapid hükümetini eleştirdi. Lapid de daha önce Bennett hükümetinde dışişleri bakanıyken Rusya karşıtı söylemleriyle dikkat çekmişti. İsrail’den bazı gönüllülerin Ukrayna’da savaşmaya gittikleri de söylendi. Bandera, bir Nazi işbirlikçisiydi. Sanırım Ukrayna ile ilgisi çok fazla ama kapatma girişiminin mahkeme kararıyla yapılıyor olması Rus istihbaratının bulgularına da dayanıyor. 10 Temmuz’da bu ajansın yönetim kurulu başkanlığına Amerikan Yahudileri derneğinin başkanlığındaki bir milyarder o geldi. Kapatma kararı 5 Temmuz’da gelmişti. 28’inde mahkeme olması bekleniyordu. Bundan önce de bir İsrail heyeti Moskova’ya gelip görüşmek istedi. Rusya bu heyete giriş izni vermedi, bu kararlı olduğunu gösteriyor.”

(...) “Rusya demek ki İsrail diasporasıyla olan ilişkisini bir yerde noktalamayı düşünüyor. Burada mutlaka bir uzun vadeli İsrail-Rus geriliminin de başlangıcı olarak nitelendirilebilir. Çünkü önümüzdeki süreçte Rusya’nın hem Suriye hem İran’da daha fazla destekleyici bir rol alabileceği, sadece Ukrayna’daki değil Ortadoğu’daki pozisyonunu da değiştireceği bekleniyor. Lübnan’da bazı söylentiler var. Rusya, Lübnan’a sahip çıkacak; Rusya, Lübnan’daki ekonomiyi kurtaracak, hükümete destek olacak diye... Lübnan şu anda çok ciddi bir kriz içerisinde. Hizbullah, Suriye’de savaşıyor. Aynı zamanda Filistin hareketine de destek veriyor. İsrail’in Filistin’deki yayılmacı, yerleşimci atağınada da bu önemli bir darbe anlamına geliyor. Karşısına Rusya gibi bir düşman almış olacak. Bu gelişme basında önemsenmedi ama bu önemli bir nokta.”

(...) “CIA, Mossad bağlantılı bir olay da olabilir. Rusya istihbaratı en son Rus savaş pilotlarına rüşvet teklif ederek uçakları Ukrayna veya Batı’ya kaçırmaları komplosunu ortaya çıkardığını açıklamıştı. Pek çok boyutu var. Ama Rusya’da Sohnut’un kapatılması jeopolitik bir değişikliği de gösteriyor. İsrail-Rusya ilişkileri Suriye, İran, Amerika’ya rağmen daha da iyiydi. Demek ki bu artık değişiyor ve Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Batı Asya’daki dengeler de etkilenecek. Rusya’nın şu anda Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’ni de 'düşman ülkeler' listesine koyduğunu düşünürsek, Türkiye açısından baktığımızda belki fırsat penceresi açılmış olabilir. Siyasi karar alıcıların bunu iyi değerlendirmesi lazım. Türkiye, hem NATO listesinde olup hem Rusya’ya düşman olmayan tek ülke. Türkiye’nin İsrail ile ilişkileri düzelme aşamasında belki ama İsrail, genel olarak Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de PKK tandanslara da yakın bir ülke. Bu heyeti geri çevirdiler diye Cumhurbaşkanı Herzog’un devreye girdiğini okudum. İsrail bu konuda önemli adımlar atmak durumunda kalacak. Çünkü Rusya’nın kapatma kararı hem iç hem dış siyasetinde etkili bir hamle oldu.”

Hasan Erel (Ceyda Karan Röportajı)

https://tr.sputniknews.com/20220728/israil-yahudi-ajansinin-rusyada-kapatilmasi-jeopolitik-bir-degisiklige-isaret-eder-1059259271.html

 

  • OTUZ YILLIK SAHTE BİR “BARIŞ SÜRECİ”NİN ARDINDAN İSRAİL’İN SÖZDE “ZAFERİ” YALNIZCA TRUMP’IN HESABINA YAZILAMAZ. BİDEN VE DİĞER ÜST DÜZEY ABD YETKİLİLERİ DE OLDUKÇA KULLANIŞLI OLDULAR

Biden Yönetimi, Filistinliler, Araplar ve Demokrat Parti içindeki ilerici sesler tarafından, Trump’ın ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımak, Doğu Kudüs’teki ABD konsolosluğunu kapatmak, işgal altındaki Filistin toprakları üzerine inşa edilen yasadışı Yahudi yerleşimleri üzerindeki yargı yetkisine ilişkin temelsiz İsrail iddialarını tanımak gibi İsrail lehine yaptığı hasmane hamleleri düzeltmek için harekete geçmemek türünden birtakım ithamlara maruz kalıyor.

Biden Yönetimi’nin, Trump’ın hukuk dışı icraatlarından bazılarını veya tamamını telafi edebileceği varsayılsa bile, bu daha büyük resim içerisinde ne işe yarar ki? Washington, İsrail’in en büyük foncusu ve destekçisiydi hâlâ da öyle. İsrail’in Filistin’deki askeri işgalini, yalnızca İsrail’in Demir Kubbesi için ayrılan ve giderek büyüyen devasa bir bütçenin de içinde olduğu birçok başka plana ek olarak, yıllık 4 milyar dolarlık bir bağışla finanse etti ve hâlâ da ediyor.

Trump dönemi, İsrail’in Filistin işgaline adil bir çözümü baltalamak açısından korkunç bir darbe vursa da Biden’in politikaları, Trump’tan onlarca yıl önce başlayan İsrail yanlısı Amerikan mirasının devamından başka bir şey değil.

İsrail’e gelince, ‘barış süreci’ amacına hizmet etti ve bu durum aslında bize, işgal altındaki Batı Şeria’da Yesha olarak bilinen Yahudi yerleşim konseyinin CEO’sunun 2018’de yaptığı meşhur açıklamayı izah ediyor aslında: Kazandığımızı söyleyerek böbürlenmek istemiyorum. (…) Başkaları, bizim kazandığımızı söylerdi.”

Bununla birlikte, otuz yıllık sahte bir “barış süreci”nin ardından İsrail’in sözde “zaferi” yalnızca Trump’ın hesabına yazılamaz. Biden ve diğer üst düzey ABD yetkilileri de oldukça kullanışlı oldular. ABD’li politikacıların, örneğin, Washington DC’deki nüfuzlu İsrail yanlısı lobiyi memnun etme ihtiyacı gibi, onların İsrail’i sırf çıkarları için destekledikleri şeklinde bir düşünüş hâkim olsa da, Biden’ın İsrail’e verdiği desteğin ideolojik bir temelden kaynaklandığı görülmektedir. ABD Başkanı, 13 Temmuz’da İsrail’in Ben Gurion havaalanına vardığında, ünlü “Siyonist olmak için Yahudi olmanıza gerek yok” ifadesini tekrarlarken pek de utangaç değildi.

Sonuç olarak, Filistinli yetkililerin ABD ve Biden’a 55 yıllık Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze işgalini sona erdirmesi için Tel Aviv’e baskı yapmaya çağırdığını duymak kafa karıştırıcı görünebilir.

İslam Özkan

https://www.politikyol.com/sorun-olan-washington-baris-sureci-degil/

 

Takılan tweetler

  • ishak ibrahimzadeh@ishak5723

Hazır yakalamışken ortamı  ! Kaçırmayalım  “antisemit” fırsatı !

Yehi Zihram Baruh 🕯🕯🕯🕯🕯🕯

https://twitter.com/ishak5723/status/1553445264379224064

  • Karel Valansi@karelvalansi

Bilmeyenler, anlamak istemeyenler için: Bu antisemitizmdir. 6 milyonun anısına saygısızlıktır. Birini eleştireyim derken daha fena bir nefret söylemini gerçekleştirmektir

https://twitter.com/karelvalansi/status/1553494985810579460

  • ivo molinas@basyazar

1-İnsanların büyük acıları üzerinden mizah yapılmaz.

2-Soykırımla dalga geçilmez.

3-Tarih çarpıtılmaz(‘gitmiyorlar’)

4-Bir parti başkanının Hitler’den öneri alması hayal bile edilemez.

5-Demokrasi ve hukukun tam çalıştığı ülkelerde böylesi bir sözde karikatür yayınlanmaz.

https://twitter.com/basyazar/status/1553694685419503618

  • mayir saranga@MSaranga

😪Mizah, gülmece demektir.

Hitler’in zulmü 6 milyon Yahudi ile 70 milyon üzerinde hayatın kaybına neden olmuştur! Antisemitizm asla ölmeyen bir nefrettir ve suçtur! Vahşet Yahudilerle başlar ama onlarla bitmez!

@misvakdergi  Acı  olayların tekrarını mı arzuluyor? Mizah mı yapıyor?

https://twitter.com/MSaranga/status/1553714221195706371

  • Con Sinov@lordsinov

Ümit Özdağ'ı eleştireceğim diye 6 milyon insanın katledildiği bir soykırımı mizah malzemesi yapmak da ancak bu şuursuz tiplerin aklına gelirdi.

Misvak'ın ideoloji dünyasında Yahudi karşıtlığı olduğundan, onların acılarını önemsemiyor. Bunun kanıtı şudur:

Hitler Yahudilerin gitmesini istemedi. Amacı onları göndermek değildi. Yok etmekti. O yüzden gitmelerine fırsat bırakmayıp hepsini kamplarda yok etmek istedi.

https://twitter.com/lordsinov/status/1553713471354769411

  • Ümit Özdağ@umitozdag

SS subaylarını Ve Neo-nazileri tanıdım.Toplanma kamplarını ziyaret ettim.iğrendim. Irkçılık batının ortak suçudur. Naziler bu suçu zirveye taşımıştır.Türk tarihinde ırkçılık yaşanmamıştır çünkü uygarlığımıza yabancıdır.Ancak aramızda her zaman salaklarda olmuştur.Misvakçılar gibi

Aslında büyük keyif ile Yahudi yurttaşlarımıza Hitler’in yaptığını yapmaya hevesli olduğunuzu bilmediğimizi mi zannediyorsunuz.Bilinç altınızın dışa vurumu bu karikatür. Yerli Gestapo’nun psikolojik hareket şebekesinin mensuplarısınız siz.

https://twitter.com/umitozdag/status/1553713129502244864

  • Gabi Behiri@gbehiri

"Turk tarihinde irkcilik yasanmamistir"'dan sonrasini okumadim.

Ama su bir gercekki, suan ikisi de birbirini Nazilere benzetse de Yahudiler, Asiri Sag ve Asiri Islamcilarin(veya diger Asirilarin) ortak nefret kumesinde yer alan nadir toplumlardandir.

https://twitter.com/gbehiri/status/1553737926357315585

  • Melike Karaosmanoğlu@DritaEsadi2

Tescilli antisemit Misvak, tescilli ırkçı siyasetçiye Hitlerli gönderme yapıyor ve buna mizah diyor.

https://twitter.com/DritaEsadi2/status/1553778746854936577

  • Merve Çakır Gök@mervecakirgok

Holokosta anlamını veren benzersizlik kavramıdır. Dünya tarihi pek çok soykırım, katliam, zulüm ve kıyım yazdı ama milyonlarca insanın sadece belli bir aidiyetten ötürü evlerinden toplanıp, özel bir sistem inşa ederek katledildiğini yazmadı. Antisemit önyargılarımızın izin vermediği tarih anlatılarımız, Hitler tarafından katledilen binlerce Hazarlı soydaşımızı anmamıza bile engel oldu. Ümit Özdağ’ı seversiniz sevmezsiniz o ayrı bir mesele ama ne söylemlerinde ne de eylemlerinde şiddet görmediğiniz birini, dünyanın gördüğü en eli kanlı katille bir arada anmanız önce kendi milletinize, sonra Holokostta hayatını kaybetmişlerin -kaldıysa- yakınları ve soydaş/dindaşlarına, sonra da Ümit Özdağ’ı sevip destekleyenlere hakarettir, saygısızlıktır. Özür dilemelisiniz.

@misvakdergi @umitozdag @basyazar

https://twitter.com/mervecakirgok/status/1553703323357876224

  • Turkish Embassy DC@TurkishEmbassy

Büyükelçi @HmuratMercan ’ın ABD’nin öndegelen Yahudi kuruluşlarından B’nai B’rith CEO’su Dan Mariaschin’i kabulünde, Türkiye, ABD ve İsrail ilişkileri ele alındı, antisemitizm dahil her türlü ayrımcılık ve nefretle mücadele çabaları değerlendirildi.

https://twitter.com/TurkishEmbassy/status/1551698995394891781

  • Menderesçi@menderesci

Türkiye’nin ilk İsrail Büyükelçisi Seyfullah Esin, İsrail’in ilk Cumhurbaşkanı Haim Weizmann ve İsrail Dışişleri Bakanı Moşe Şaret ile birlikte, 3 Temmuz 1950. Moşe Şaret, Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okumuştu ve Çanakkale Savaşı’nda Osmanlı Ordusu’nda üsteğmendi.

https://twitter.com/menderesci/status/1550837012688785408

  • Gabi Behiri@gbehiri

Yarin Hayfa'da Tottenham Spurs ile hazirlik macina çıkacak Roma ekibi teknik direktörleri Jose Mourinho ile Yerusalayim'de Aglama Duvarı'nda. Turizm Bakani @Yrazvozov  da bizzat eslik ediyor.

https://twitter.com/gbehiri/status/1553029620622041089

  • Melike Karaosmanoğlu@DritaEsadi2

Nazi doktor Josef Mengele'nin Auschwitz'deki deneylerinden kurtulabilen 200 çocuktan ikisi René Slotkin ve ikiz kız kardeşi Irene Hizme.

Kardeşler kamp özgürleşince iki farklı ülkede iki farklı aileye verilir. Yeniden kavuşmaları için büyük uğraşlar ve uzun yıllar gerekmiş..

 

https://twitter.com/DritaEsadi2/status/1550813195438260224

  • Kafkas Dernekleri Federasyonu@KAFFED

İsrail Kfar Kama Belediyesi tarafından düzenlenen, katılımcıları 13-18 yaş aralığındaki gençlerin oluşturduğu “Yaz Kampı” programına KAFFED, Düzce Adige Kültür Derneği ve İstanbul Kafkas Kültür Derneği işbirliği ile gençlerimizi bu sabah yolcu ettik.

https://twitter.com/KAFFED/status/1553305387864150017

 

Ağa Takılanlar Öneriyor”

  • RUSYA-İSRAİL ARASINDAKİ 'YAHUDİ AJANSI KRİZİNİN' İKİLİ İLİŞKİLERİN ÖTESİNDE ETKİLERİ OLACAK MI? - Abdel Ra'ouf D. A. R. Arnaout, Mahmut Geldi, Hacer Başer

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/rusya-israil-arasindaki-yahudi-ajansi-krizinin-ikili-iliskilerin-otesinde-etkileri-olacak-mi/2647897

  • İSRAİL DENİZ SINIRININ ÇİZİLMESİNİ HIZLANDIRMAK İÇİN LÜBNAN'A "HAVUÇ VE SOPA" POLİTİKASI UYGULUYOR - Abdurrauf Arnavut

https://www.aa.com.tr/tr/analiz/israil-deniz-sinirinin-cizilmesini-hizlandirmak-icin-lubnana-havuc-ve-sopa-politikasi-uyguluyor/2645993

  • TÜRKİYE, İRAN, İSRAİL ÜÇGENİNDE BİR AÇIK KAYNAK TARAMASINA TAKILAN HABERLER – Sedat Ergin

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sedat-ergin/turkiye-iran-israil-ucgeninde-bir-acik-kaynak-taramasina-takilan-haberler-42107584

  • SPOR VE DİPLOMASİ – Rafael Sadi

https://www.odatv4.com/makale/spor-ve-diplomasi-245642

  • TÜRK YAHUDİ SPORCULAR VE MACCABİ TAKIMI İSTANBUL’DA MI KURULDU? – Rafael Sadi

http://hasturktv.net/turk-yahudi-sporcular-ve-maccabi-takimi-istanbulda-mi-kuruldu/

  • JOE BİDEN’IN RENA VE GİTA’SI…- Nelly Barokas

https://www.turkisrael.org.il/single-post/joe-biden-%C4%B1n-rena-ve-gita-s%C4%B1

  • YAKUP BAROKAS İLE KİTABI "TÜRKİYE ÜZERİNDEN YASADIŞI GÖÇ" HAKKINDA SÖYLEŞİ – Dr Gökhan Çınkara

https://www.indyturk.com/node/531751/t%C3%BCrki%CC%87yeden-sesler/yakup-barokas-ile-kitab%C4%B1-t%C3%BCrkiye-%C3%BCzerinden-yasad%C4%B1%C5%9F%C4%B1-g%C3%B6%C3%A7-hakk%C4%B1nda

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün