Metin Hoca´ya

Vedat LEVENT Toplum
3 Ağustos 2022 Çarşamba

Sevgili Metin Hoca'm;

Üzerimde etkin büyüktür. Marmara Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü'nde dört sene boyunca ekonomi hocam oldun. Seni o kadar severdim ki tez hocam olmanı özellikle senden ben istemiştim. Tez konumu da sen vermiştin: Futbol Ekonomisi... 

"Şalom Spor Sayfasının editörüysen bu konuyu çok iyi hazırlamanı istiyorum. Sallamasyon yapmayacaksın Levent !" dediğin o an gözümün önünden geçiyor.

Homo economicus, ekonomi felsefesi, ekonomi kuralları... Hepsini senden öğrendim. 

Felsefeyi senin kadar yaşayarak anlatan bir insan daha tanımadım. Felsefeyi anlatmaz, adeta yaşardın. Filozoflar, tarihten birer yaprak değil de senin için bir kahvede sohbet ettiğin dostlarındı sanki... O kadar iyi tanırdın onları. 

Daha o yıllardan Şalom'u takip ederdin. “Levent, bu haftaki yazını çok beğendim” ya da “Şuralarda eksik var” vs gibi yorumlar yapardın. Yıllar sonra seni gazetemizin yazarlarından biri olarak görmek beni çok mutlu etmişti Hocam. 

İtiraf ediyorum, hiçbir yazını kaçırmadım. Üniversitede nasıl heyecanla ders verdiysen bizlere, aynı heyecanla yazılarını yazdın.

Yüzlerce öğrenci yetiştirdin. Hepsi şu an gerek ülkemizde gerek yurt dışında önemli pozisyonlarda saygın insalar oldular. Hepsi senin arkandan gözyaşı döküyorlar. 

Güzel 20'li yaş anılarımın büyük çoğunluğunda sen vardın hocam. 

Ben şanslı öğrencilerindendim nitekim okuldan sonra da çeşitli platformlarda seninle sık sık görüşme imkanım oldu. Hiç kopmadık. En son seni, yuvam Şalom'da görmek gerçekten beni çok mutlu etmişti.

Mizacın sertti ama kalbin yumuşacıktı... Üzerimde çok emeğin var... Seni hep iyi anılarla hatırlayacağım... 

Baruh dayan ha emet Sevgili Hocam. Huzur içinde yat. Boğazın hafif melteminde fuların dalgalanırken bizleri üst bahçeden o tatlı gülümsemenle izlediğini görebiliyorum. 

Tekrar buluşuncaya dek hoşçakal kıymetli Hoca'm...

Öğrencin Levent...

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün