Dany Brillant yeniden İstanbul´da

Tuna SAYLAĞ Sanat
3 Ağustos 2022 Çarşamba

Daniel Cohen-Biran ya da sahne adıyla Dany Brillant, 13 Ağustos akşamı, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesinde sevenleriyle buluşuyor! Fransız pop şarkıcısı Brillant swing, rockabilly, Latin ve Fransız şansonlarıyla Avrupa'da büyük bir hayran kitlesine sahip. Brillant 14 yaşındayken, büyükbabası tarafından kendisine bir gitar almasıyla müziğe başladı. 1996'da ilk albümü olan C'est Toi'yi çıkardı; 1996 ve 2007 yılları arasında sekiz hit albüm çıkardı. 2012'de bir stüdyo albümü (Viens à Saint-Germain) ve ilk en iyi koleksiyonunu, kısaca ‘The Best of Dany Brilliant'ı yayınladı.

***

Heykelpark ve Yeni Medya: NFT sergileri İstanbul Festivali Kültür Sanat Alanında
Şehrin kültür, sanat ve eğlence dünyasına yeni bir soluk getiren İstanbul Festivali, birbirinden estetik çağdaş sanat eserlerini 14 Ağustos tarihine kadar ziyaretçilerle buluşturuyor. 26 sanatçıyı barındıran bu özel seçkide, sergilerin kürasyonunu ve koordinasyonunu Esra Özkan ile Ege Sevinçli üstlendi. Çağdaş sanatta 12 heykeltıraşı ağırlayan 400 metrekareye yayılan Heykelpark’ın hemen yanında ise yeni medya alanında 13 sanatçının NFT eserleri yer alıyor. Bu iki alanın birleşiminde Balkan Karışman’ın ‘AR’ [Augmented Reality- Artırılmış Gerçeklik] eseri ise çağdaş sanat ile yeni medyayı bir araya getiren bir köprü kuruyor. 

Heykelpark Sanatçıları: Ozan Acıpınar, Haydar Akdağ, Özgür Ballı, Reach Geblo, Songül Girgin, Sesil Kalaycıyan, Arzu Parten, Chiara de Rocchi, Ezgi Sönmez, Erdinç Topçu, Nermin Ülker, Güliclal Öner Yıldız

Yeni Medya, NFT Sanatçıları: Burcu Atasoy (bircibirci.eth), Gizem Doğan, Bahadır Efe (BEFE), Ceren Su Çelik, Seden Erşen, Nesren Jake, Barış Kabalak, Murat Kalkavan, Gözde Mutluer, Hande Uğur (Handy Queen), Hilal Özdemir, Fırat Yıldız, Hakan Yılmaz.

***

Bilinmeyene Doğru

Varşova Modern Sanat Müzesi Video ve Film Koleksiyonu’ndan bir seçki sunan ‘Bilinmeyene Doğru’, 1989 sonrası dünyada sanatın yerleşik tarihsel ve kültürel anlatıların ötesinde başka öznelliklere alan açma potansiyeline odaklanıyor. Salt Beyoğlu ve Salt Galata'da gerçekleştirilen sergide Diane Severin Nguyen, Nathalie Djurberg, Agnieszka Polska, Józef Robakowski, Duncan Campbell, Deimantas Narkevičius, Shana Moulton, Jananne Al-Ani, Oleksiy Radinsky, Neil Cummings ve Marysia Lewandowska’nın işleri yer alıyor. Adını Deimantas Narkevičius’un, Berlin Duvarı’nın yıkılışının 20. yıl dönümü vesilesiyle ürettiği işinden alan ‘Bilinmeyene Doğru’, eski Doğu Bloku’ndan günümüz Doğu Avrupa’sına uzanan bir toplumsal panorama sunuyor. ‘Bilinmeyene Doğru’, Salt Araştırma ve Programlar Direktörü Fatma Çolakoğlu ile Varşova Modern Sanat Müzesi Baş Küratörü Sebastian Cichocki tarafından programlandı; yazar ve editör Eda Sezgin’in iş birliğiyle hazırlandı. Sergi 14 Ağustos’a kadar izlenebilir.

***

Memento İstanbul: Hristoff Aile Arşivi

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, temelini üç nesil sanatçı bir ailenin yıllar içinde biriktirdiği fotoğraflar, resimler, kişisel eşyalar ve objelerden alan ‘Memento İstanbul: Hristoff Aile Arşivi’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Bir ailenin olduğu kadar, bir şehrin de tarihine mercek tutan sergi, 14 Ağustos’a kadar gezilebilir.

Küratörlüğünü Peter Hristoff, Elif Erdoğan, Yeşim Demir Pröhl’ün üstlendiği sergide, Hristoff Aile Arşivihnden derlenen objelere Pera Müzesi, Rahmi Koç Müzesi, Yapı Kredi, Nur ve Selçuk Altun, Ömer M. Koç, Emel ve Bülent Korman ile Ayşegül ve Ömer Özyürek koleksiyonlarından alınan resimler eşlik ediyor. Ailenin erken Cumhuriyet yılları sanat ortamıyla bağlarının anlatıldığı bölümde Aliye Berger, Ali Sami Boyar, İbrahim Çallı, Hayri Çizel, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Zeki Faik İzer, Zeki Kocamemi ve Şerif Renkgörür’ün eserleri de yer alıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün