Hitler´e ait olduğu iddia edilen saat bir Yahudi tarafından satın alındı

Geçen hafta Nazilere ait eşyaları açık artırmaya çıkardığı için şiddetli eleştirilere maruz kalan Maryland´deki bir müzayede evi, ismi açıklanmayan bir Yahudi´nin Adolf Hitler´e ait olduğu iddia edilen bir saati satın aldığını açıkladı.

Dünya
2 Ağustos 2022 Salı

Müzayede evinin direktörü Bill Panagopulos, Washington Post'a verdiği demeçte, açık artırmanın ilk gününde 1,1 milyon dolara satılan saatin alıcısının Avrupalı bir Yahudi olduğunu açıkladı.

Panagopulos ayrıca, Nazi eşyalarının satışı nedeniyle kendisinin ve ailesinin ölüm tehditleri aldığını belirtti. Avrupa Yahudi Birliği, eşyaların özel ellere geçmesine izin verilmesinin Holokost'u önemsizleştirdiğini ve Nazi sempatizanlarını güçlendirdiğini söyleyerek satışı kınayan birçok kuruluş arasında yer aldı.

Müzayede evi Nazi eşyalarını satma konusundaki istekliliği nedeniyle daha önce de eleştiri almıştı. Şirket 2011'de, satışına şiddetle karşı çıkılmasına rağmen, kötü şöhretli Nazi doktoru Josef Mengele'nin Holokost'tan sonra kaleme aldığı günlükleri Ortodoks bir Yahudi koleksiyoncuya satmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün