İsrail´den sporcuları yaralanmalardan koruyan akıllı egzersiz ekipmanı

Hayfa merkezli start-up Tropx, sporcuların formunu analiz eden ve onları sağlıklı tutmak ve en iyi potansiyellerine ulaştırmak için neler yapması gerektiğini programlayan atletik giysiler geliştirdi.

Dünya
28 Temmuz 2022 Perşembe

2019 Amerikan futbolu sezonunda, NFL takımları yaralı oyuncuları tedavi etmek için 521 milyon dolar harcadı. NFL'nin 100'den fazla sertifikalı antrenörüne rağmen, yüksek riskli sporlarda yaralanmalar kaçınılmaz görünüyordu. Ancak Hayfa merkezli start-up bunu değiştirmeye kararlı.

2020 yılında küçük bir grup spor meraklısı ve teknoloji mühendisi tarafından kurulan Tropx, sporcuları gerçek zamanlı olarak analiz ederek ve onlar için kişiselleştirilmiş jimnastik antrenman programları oluşturarak atletik performansı en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor. Tropx aynı zamanda yaralanmaları en aza indirmek için tasarlanmış yüksek teknolojili giysiler geliştiriyor.

Tropx'in kurucusu ve CEO'su Salay Haim Raveh, "Spor salonuna her gittiğimde insanların kendilerine zarar verdiğini ve zamanlarını boşa harcadıklarını görüyorum. 12 yıllık deneyime sahip bir fitness eğitmeni olarak, sporcuların sahip olabilecekleri en iyi formu yakalamalarını sağlayacak bir teknoloji yaratmak istedim’’ dedi.

Tropx teknolojisi, giysilerinde yer alan sensörlerle kalp atış hızı, solunum hızı, laktik asit seviyeleri gibi parametreleri ölçerek ve bunları akıllı algoritmalarla birleştirerek antrenman modelleri oluşturuyor.

Tropx ayrıca, bir sporcunun zayıf yönlerine ve atletik hedeflerine dayalı olarak gerçek zamanlı geri bildirim sağlayarak sporcunun doğru hareket edip etmediğini bildiren ve yaptıkları hataları vurgulayan bir antrenman programı oluşturuyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün