İl Divo İstanbul´u büyüleyip geçti

21 Temmuz gecesi Il Divo, Greatest Hits Tour dünya turnesi kapsamında Harbiye Açıkhava´da sevenleriyle buluştu.

Elda SASUN Judeo-Espanyol
27 Temmuz 2022 Çarşamba

İsviçreli tenor Urs Buhler, Fransız tenor Sebastien Izambard, Amerikalı tenor David Miller ve İspanyol bariton Carlos Marín’den oluşan İl Divo, dört genç, elegan ve farklı sesin bir araya gelmesiyle 2004 yılında kuruldu. Tanınmış opera ve sevilen pop, Latin şarkılarını seslendiren grup, kısa sürede büyük bir başarı elde etti. İlk albümleri ‘İl Divo’dan sonra, ünlü albümleri ‘Ancora’yı 2005 yılında gerçekleştiren grup; 2006’da Barbara Streisand’in konserinde misafir sanatçılar olarak sahneye çıktı. ‘A Star Is Born’ filminin şarkısını dört ayrı lisanda Barbara ile birlikte seslendiren grubun, aynı sene albümleri 13 milyonu aştı ve uluslararası üne eriştiler.

İl Divo, 2021 yılında yayınladıkları son albümleri ‘For Once In My Life’ın tanıtım turnesi için yola çıkmıştı. Aralık ayında grup üyelerinden Carlos Marín’in COVID-19 nedeniyle beklenmedik bir şekilde yaşamını kaybetmesi üzerine ara verdikleri konserlerini Martin'in anısına devam etme kararı aldıktan sonra turnenin adını Greatest Hits Tour yaparak yollarına devam ettiler.

Her konserlerini dostları Carlos Marín’e adayan Il Divo, bu duygusal turnede 21 Temmuz akşamı, yıllar sonra İstanbullu sevenleri ile bir araya geldi.

Konsere üç kişi olarak başlayan grup, sahnede Carlos Marín’e duydukları özlemden, birlikte geçirdikleri anılardan da bahsetti. ‘Halleluya’ şarkısını bir iskemleyi dostları Carlos için boş bırakarak seslendiren üçlü, daha sonra performanslarında misafir olarak yer alan Meksika asıllı Amerikalı bariton Steven LaBrie'yi sahneye davet etti. Il Divo, ara vermeden yaklaşık iki saat boyunca dinleyicileriyle sohbet edip sevilen şarkılarını söyledi. İstanbul’da bulunmaktan mutlu olduklarını dile getiren İl Divo, sahnede Türk bayrağı açarak kendilerine tüm gece eşlik eden seyircileri selamladı ve ‘Con Te Partiro-Time to Say Good Bye’ şarkısıyla bu unutulmaz geceyi alkışlarla noktaladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün