A Erkek Milli Basketbol Takımının 19 kişilik kadrosu açıklandı

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri ve FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası maçları öncesi A Erkek Milli Takımın kadrosu belirlendi.

Spor
27 Temmuz 2022 Çarşamba

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri’nde mücadele eden ve FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılacak olan A Erkek Milli Takımımız, 1 Ağustos Pazartesi günü İstanbul’da toplanacak ve hazırlıklarına Bormio’da (İtalya) başlayacak.

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri ikinci turunda I Grubu’nda bulunan Ay-Yıldızlılarımız, 25 Ağustos’ta deplasmanda Letonya ve 28 Ağustos’ta sahasında Sırbistan ile ile karşı karşıya gelecek.

Millilerimiz, 1-18 Eylül tarihlerinde FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek. A Grubu’nda yer alan ve grup maçlarını Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te oynayacak olan millilerimiz, 1 Eylül Perşembe günü TSİ 17.15’te Karadağ ile karşılaşacak. Milliler, 3 Eylül’de Bulgaristan, 4 Eylül’de Gürcistan, 6 Eylül’de Belçika ve 7 Eylül’de 14.30’da İspanya ile karşı karşıya gelecek.

A Erkek Milli Takımımızın idari, teknik ve aday sporcu kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

A. Buğrahan Tuncer - Anadolu Efes, Deshane Davis Larkin - Anadolu Efes, Egehan Arna - Anadolu Efes, Kartal Özmızrak - Bahçeşehir Koleji, Furkan Haltalı - Beşiktaş JK Icrypex, Doğuş Özdemiroğlu – Darüşşafaka, Melih Mahmutoğlu - Fenerbahçe Beko, J. Metecan Birsen - Fenerbahçe Beko, Şehmus Hazer - Fenerbahçe Beko, Onuralp Bitim - Frutti Extra Bursaspor, Yiğitcan Saybir - Frutti Extra Bursaspor, Sadık Emir Kabaca - Galatasaray Nef, Muhsin Yaşar - Gaziantep Basketbol, Berk İbrahim Uğurlu – Tofaş, Cedi Osman - Cleveland Cavaliers / ABD, Sertaç Şanlı - FC Barcelona / İspanya, Alperen Şengün - Houston Rockets / ABD, Ömer Faruk Yurtseven - Miami Heat / ABD, Furkan Korkmaz - Philadelphia 76ers / ABD

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün