Büyükada Hesed LeAvraam Sinagogu yaza hızlı başladı

Büyükada Hesed LeAvraam Sinagogu her yaz olduğu gibi bu sene de kültürel etkinliklerle farklı çevre ve yaş gruplarını bir araya getirmeye devam ediyor.

Luiza Uçki Toplum
27 Temmuz 2022 Çarşamba

Büyükada Sinagogunda haftada bir düzenlenen ‘Sohbet Gecelerine’ ve dış mekanda gerçekleştirilen köfte-piyaz etkinliğine ilgi ve katılımın yoğun olması organizasyonda emeği geçenleri sevindirdi. Hesed LeAvraam Sinagogu yönetimi, uzun yıllardan beri görevini yenilikçi ve vizyoner yaklaşımıyla başarıyla sürdüren Yönetim Kurulu Başkanı Kurtuluş Morhayim önderliğinde daha birçok yeniliğe imza atmaya devam edeceğinin haberini verdi.

Sohbet gecelerinde ilk olarak ‘Kulüp’ dizisiyle bizi geçmişe götüren hikaye sahibi, Matilda'nın torunu Rana Denizer katıldı. Ardından yazar, radyocu, sanatçı, sanat terapisti ve hayalperest, Türkiye’de masal anlatıcılık hareketini yeniden canlandıran Judith Liberman konuk oldu. “İnsanların her gün duyduğu hikayeleri değiştirebilirsek, dünyayı değiştirebiliriz. Masal dinlemek, yoğun ve güçlü bir şekilde hayal etme yeteneğini geliştiriyor. Burada olmayanı zihnimiz yaratabilir. Birçok şey önce masallarda oldu, şimdi dünyada var. Hayal edilmeseydi yaratamazdık, ben buna inanıyorum” diye belirten Liberman dinleyicilerin odak noktası oldu. Sinagog yetkilileri ilerleyen günlerinde devam edecek sohbet gecelerinin ve yemekli gecelerin duyurularını bültenlerden ve Hesed LeAvraam Sinagogundan takip edilebileceğini belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün