Jared Kushner, Trump´ın danışmanıyken tiroid kanserine yakalanmış

ABD eski Başkanı Donald Trump´ın damadı ve danışmanı olan Jared Kushner´ın kansere yakalandığı ortaya çıktı.

Dünya
26 Temmuz 2022 Salı

Kushner’ın, Trump'ın başkanlığı döneminde tiroid kanseriyle mücadele ettiği, boğazındaki tümörü çıkarmak için ameliyat olduğu belirtildi.

Eski danışman, hastalığını gündemden uzak tuttuğu ve hatta Trump'tan bir sır olarak saklamaya çalıştığını aktardı.

Bir fabrikanın açılışına katılmak üzere Teksas'a gittiği sabah, Beyaz Saray doktoru Sean Conley'in kendisini Air Force One uçağındaki tıbbi kabine çektiğini anlatan Kushner, "Test sonuçlarınız geldi. Görünüşe göre kansersiniz. Hemen bir ameliyat planlamalıyız." şeklinde bilgilendirildiğini belirtti.

Sonrasındaki süreci anlatan Kushner, şunları ifade etti:

"Ertesi sabah Ivanka Trump’a bildiklerimi anlattım. Elimden geldiğince ona endişelenmemesini söyledim. Doktor Thomas Fahey, tiroidimdeki olağandışı büyümeyi gidermek için ameliyata ihtiyacım olduğu sonucuna vardı ve ameliyatı Şükran Günü'nden önceki cuma gününe planladık. Bu şekilde, ofiste en az zamanı kaçıracaktım. Yokluğum fark edilmeyebilir bile. İşte ben de böyle istedim. Her gece yatmadan önce çocuklarımın odasında fazladan birkaç dakika oyalandım. Dünyayı umursamadan uyumalarını izledim. Geçen birkaç yıl boyunca dikkatim dağılmış ve onların odasında olmadığım için kendimi suçlu hissediyordum. Ameliyattan bir gün önce Trump beni Oval Ofis'e çağırdı ve ekibine kapıyı kapatmasını işaret etti. 'Ameliyat için gergin misin?' diye sordu. 'Bunu nasıl biliyorsunuz?' diye karşılık verdim. 'Ben Başkanım. Her şeyi bilirim. Bu işleri sessiz tutmak istediğini anlıyorum. Ben de böyle şeyleri kendime saklamayı seviyorum. İyi olacaksın. İşle ilgili hiçbir şey için endişelenme' şeklinde yanıtladı. Birkaç gün sonra biyopsi sonuçları geldi ve nodülün gerçekten kanserli olduğunu ortaya çıkardı.’’

Kushner, ABD’nin 2020 yılında İsrail ve Arap ülkeleri arasında aracılık yaptığı normalleşme anlaşmasında kritik bir rol oynamıştı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün