Rusya Yahudi Ajansı´nın ülkesindeki şubesinin kapatılmasını istiyor

Rus basınında perşembe günü çıkan haberlere göre, Rusya Adalet Bakanlığı İsrail Yahudi Ajansı´nın Rusya şubesinin kapatılmasını talep etti.

Dünya
21 Temmuz 2022 Perşembe

Rusya, İsrail Yahudi Ajansı'nı Rus vatandaşlar hakkında yasa dışı bilgi toplamakla suçluyor ve Rus yasalarının ihlal edildiğine inanıyor. Ajansın Rusya Federasyonu'ndaki geleceğini belirleyecek olan konuyla ilgili 28 Temmuz'da bir duruşma yapılması planlanıyor.

Rus yetkililerin eylemleri, Rus Yahudilerinin İsrail'e göç etmesini engelleyebilir.

İsrail Aliya (Yahudilerin İsrail topraklarına göç etmesi ve Entegrasyon Bakanı Pnina Tamano-Shata, "Yahudilerin İsrail'e göçü dünyadaki her Yahudi'nin sahip olduğu temel bir haktır" dedi.  

Yahudi Ajansı Sözcüsü Hagit Halali, "Adalet bakanlığının sahip olduğu bilgiler yanlış. Konuyla ilgili olarak önümüzdeki perşembe günü bir ön duruşma yapılması planlandı ve yasal süreçte Rusya’nın suçlamalarına cevap vermeyeceğiz" dedi.

Konuya ilgili bilgisi olan bir kaynak, sorunun hukuki değil, siyasi olduğunu ve kararın ancak İsrail diplomatik liderliğinin birlikte hareket etmesiyle değişeceğini iddia etti.

İsrail’in Rusya Büyükelçisi Alexander Ben-Zvi, geçen hafta Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile Yahudi Ajansına karşı atılan adımları görüşmek için bir araya gelmişti.

Bogdanov, eylemlerin İsrail'e karşı diplomatik hareketler anlamına gelmediğini ve konuyu kontrol edeceğini belirtmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün