Dr. Bahar Akpınar´dan İngilitere´de Holokost çalışmaları alanında sunum

Şalom gazetesi yazarlarından Dr. Bahar Akpınar, The British Association for Holocaust Studies (BAHS) tarafından düzenlenen senelik konferansta bir sunum yaptı.

Toplum
21 Temmuz 2022 Perşembe

 ‘Theatre to Survive by Jewish inmates in Terezin/Theresienstadt Concentration Camp and Ghetto: Time – Place – Memory’ başlıklı sunumunda Akpınar, kendi doktora çalışmasında ele aldığı konulara değindi. Terezin Oyunları adını verdiği bu oyunlardaki zaman mekân kurgularını hafıza üzerinden değerlendiren Akpınar, çalışması sonucunda Aristoteles’in catharsis kavramına karşı, kendi ortaya koyduğu ‘contrcatharsis’ kavramına da değindi.

 

Üç gün süren ve Oxford, Southampton, Exeter, Winchester, Goethe, Durham gibi üniversitelerden alanında öncü akademisyen ve incelemecilerin katıldığı toplantıda geçtiğimiz yıl çıkardığı, 21 dile çevrilen ve New York Times (NYT) en çok satanlar listesinin bir numarasına çıkan ‘The Dressmaker of Auschwitz’in yazarı Lucy Adlington’un ardından sunumunu yapan Akpınar büyük ilgi ile karşılandı. ‘‘Holokost çalışmaları alanında böylesi önemli bir toplulukla birlikte sunum yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum’’ diyen Akpınar, ‘Terezin Oyunları’nı insanlığa emanet bırakılmış sanat eserleri olarak yorumladıktan sonra ‘‘bu oyunları bilinir kılmak benim için bir insanlık görevi’’ diyerek duygularını ifade etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün