İsrail kuantum bilişim merkezi kuracak

İsrail, ekonomi, teknoloji, güvenlik, mühendislik ve bilimde gelecekteki gelişmelere yön vereceğini iddia ettiği kuantum bilişim merkezi kuracak.

Dünya
19 Temmuz 2022 Salı

İsrail İnovasyon Otoritesi, İsrailli start-up şirketi Quantum Machines tarafından yönetilen ve aynı zamanda kuantum bilgisayarı üretecek bir kuantum hesaplama - araştırma merkezi kurmak için 29 milyon dolarlık bütçe açıkladı.

İnovasyon Otoritesi pazar günü yaptığı açıklamada, merkezin üç kuantum işleme teknolojisi (süper iletken kübitler, soğuk iyonlar ve optik hesaplamalar) üzerinde araştırma ve geliştirmeye erişim sunacağını ve İsrail kuantum bilgi işlem topluluğuna hizmet sağlayacağını açıkladı.

2018 yılında kurulan Quantum Machines, araştırmayı kolaylaştırmak ve gelecekteki teknolojik gelişmeleri mümkün kılmak için bir donanım ve yazılım platformu geliştirdi. 

Quantum Machines kısa süre önce, geleceğin kuantum yeteneklerini geliştirmek ve çok uluslu Japon müşterilerine kuantum teknolojilerine erişim sunmak için otomotiv devi Toyota ile bir ortaklık duyurdu.

Şirket ayrıca, araştırmacıların ve tek bir birleşik kodla çeşitli kuantum bilgisayarlar için programlar yazmasına yardımcı olacak için standart bir evrensel dil (QUA) geliştirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün