ELVIS

Roysi RUBİN Kültür&Sanat&Spor
8 Temmuz 2022 Cuma

Dağıtımını Warner Bros. Pictures’ın üstlendiği ‘Elvis’ ilk olarak 25 Mayıs 2022'de Cannes film festivalinde, 23 Haziran 2022’de filmin yönetmeni Baz Luhrmann’in memleketi olan Avustralya’da ve daha sonra da 24 Haziran 2022'de tüm dünyada vizyona girdi.

Filmde Elvis Presley Austin Butler’in muhteşem oyunculuğu ile beyaz perdede can buluyor. 2 saat 40 dakika uzunluğundaki filmin türü biyografi olarak lanse edilse de bana göre bir biyografi filminden daha çok uzun bir klip hissi veriyor.

Butler, filmin hazırlık döneminde, Elvis’i tanıyabilmek için çıktığı yolculukta onun Mississippi’de doğduğu eve, sonra da çocukluğunun geçtiği Memphis’e gitmiş. Buralarda Elvis’in fakirlik içinde geçen ömrünü inceleyen Butler, yaptığı müzik türü olan Afrika-Amerika protest müziği konusunda ona ilham veren şarkıcıları dinleyip, daha sonra da Elvis’in eşi Priscilla ile tanışmış ve tüm bunları harmanlamış. Rock‘n Roll müziğinin duayenini canlandırmak için tüm hazırlıklarını tamamlarken, şarkılarını sahnede seslendirebilmek için de çalışmalarına devam etmiş. Yine ayni ruhu yakalamak üzere bu şarkıları tıpkı Elvis gibi RCA stüdyolarında seslendirmiş.

Filmde Elvis’in menajeri Colonel Tom Paker’i usta oyuncu Tom Hanks canlandırıyor. Hikâye de menajerin gözünden anlatılıyor. Bu nedenle filmde aile içi yaşananlardan çok Elvis’in yaptığı işler, bunların hayatında neden olduğu zorluklar ve bu zorlukların üstesinden gelebilmek için gerektiğinde devlet yönetimine karşı verilen mücadele ele alınmış. Bu da filmin biyografi özelliğinin kısmen arka planda kalmasına sebep oluyor. Elvis’in renkli sahne hayatı, göz kamaştıran kostümleri ve sahne aldığı mekânlar ayrıntıları ile yansıtılmış. Filmin başında Colonel’in de söylediği gibi tüm olaylar bir çizgi roman havasında süregeliyor. Filmdeki farklı renklerle tasarlanmış büyük puntolu geçişler de bunu destekliyor.

Konser görüntüleri boyunca seyircilerin Elvis’e olan hayranlıklarını gösteren gerçek sahneleri izlemek, Elvis’in sahnedeyken duyduğu hazzı ve seyircilerine olan aşkını onunla deneyimlemek, dönemin Rock ‘n Roll müzik keyfini yaşamak için mutlaka izlenmesi gereken bir film.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün