Maccabi Oyunları, biz geliyoruz!

2022 Dünya Maccabi Oyunlarına 50 kişilik kalabalık bir kafile ile katılıyoruz.

Vedat LEVENT Spor
6 Temmuz 2022 Çarşamba

21. Dünya Maccabi Oyunları, 14 Temmuz’da İsrail’de başlıyor. Maccabi Oyunları Genel Sekreteri Arik Ze’evi bu seneki oyunların daha önce İsrail’de düzenlenen Maccabi organizasyonlarından çok farklı olacağını söyleyerek oldukça iddialı bir konuşma yaptı. 14 Temmuz günü İsrailli Olimpik Madalyalı atletler Linoy Ashram ile Artem Dalgopyat’ın Teddy Stadyumundaki açılış seramonisinde Maccabi meşalesini yakarak oyunlara start vermeleri bekleniyor.

Dünya Maccabi Oyunları, İsrail’de düzenlenen en büyük, dünyada ise düzenlenen en büyük ikinci spor organizasyonu olarak dikkatleri çekiyor. Her dört yılda bir İsrail’den ve tüm dünyadan Yahudi atletlerin katılımıyla düzenlenen organizasyona bu sene tam 60 farklı ülkeden 10 bin sporcunun 12 farklı spor dalında katılımı bekleniyor. Bu sene oyunlara beş yeni spor dalı eklendi. Bu dallar: dalga sörfü, tırmanma, 3x3 basketbol, motokros ve kürek.

Bu seneki Dünya Maccabi Oyunlarına Türkiye olarak beş yıl aradan sonra 50 kişilik bir kafile ile katılacağız. 12 Temmuz’da yola çıkacak olan kafilemiz yedi dalda müsabakalara katılacak. Bu dallar, basketbol, futsal, tenis, yüzme, masa tenisi, satranç ve atletizm olarak öne çıkıyor.

Tecrübeli idarecilerimiz ve genç sporcularımız oldukça heyecanlılar. Maccabi Oyunları tecrübesinin ömür boyu hafızalarda kaldığını ilk elden deneyimleyen bir ekip olarak sporcularımızın Maccabi macerasının her anının tadını çıkarmalarını diliyoruz. Tüm kafilemize müsabakalarda başarılar diliyoruz. 

Katılımcı olan idareciler:

Onursal Başkan: Mordo Ennekave

Başkan: Yusuf Aner

Başkan Vekili: Jojo Pinto, Sadi Beceren, Uzi Duenyas

Spor Başkanı: Moris Kohen

İdareciler: Soli Goldştayn, Beno Goldştayn

Sekreter: Tuna Palaçi

Voleybol: Dorit Adetoledo

Tenis: Bülent Eskenazi

Katılan sporcular:

Basketbol: Ralf Kebudi, Aksel Gatenyo, Albert Horada, Can Faks, David Dalva, Deni Dalva, Eran Bilen, Eyal Benefrahim, Leo Arditi, Ralph Kohen, Ralph Polikar, Sarp Kohen

Satranç: Emre Aviyente, Eytan Büyükbabani

Junior futsal: İgal Almaleh, Ediz Gülkon, Amir Namet, Deyvi Amira, Emir Menda, Emre Finanser, Leo Anahmiyas, Leo Yanni, Levent Adıvar, Mert Kıymaz, Ralf Burla, Roni Sallacan, Roy Kalomiti

Yüzme: Daver Bahar, Rakel Benrey

Masa Tenisi: Amir Molho, Arel Barzilay, Deyvi Dalva, Melih Toledo

Tenis: Deniz Gezgin

Atletizm: Ada Hasbıyık, Jeff Gücel, Jeff Levi, Lea Dana, Roy Gücel, Arel Sevevi

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün