Ekonomi yazarı Cüneyt Dirican´dan yeni bir uluslararası atıf

Ekonomi sayfası yazarımız Doç. Dr. Cüneyt Dirican´ın uluslararası organizasyonlardan aldığı akademik atıflara bir yenisi daha eklendi.

Cüneyt DİRİCAN Ekonomi
30 Haziran 2022 Perşembe

Gazetemizin 10 yıla yakındır ekonomi ve iş sayfası yazarlığını yapan Doç. Dr. Cüneyt Dirican’ın 2015 yılında yayınlanan bildirisi en son olarak Avrupa Komisyonu’nun Robotik Teknolojilerin Avrupa Pazar Payı ile ilgili raporunda atıf alarak yer buldu.

Daha önce Birleşmiş Millletler ‘The United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute’ (UNICRI) online kütüphanesinde ve Kanada Hükümeti Ulusal Kütüphanesinde de taranmış olan bildirisinin, Web of Science veri tabanına göre Güney Amerika hariç tüm kıtalardan aldığı en az bir atıfı olmak üzere 50 civarında WOS atıfı bulunuyor. Google Akademik verilerine göre çoğunluğu uluslararası olmak üzere 300’den fazla atıfı olan aynı bildiriye ve Avrupa Komisyonu’nun raporuna aşağıdaki linklerden ulaşılabilmektedir.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1877042815036137

https://publications.jrc.ec.europa.eu/repository/handle/JRC124114

Dirican’ın ayrıca Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi’nde on yılı aşkın sürekli ve düzenli verdiği eğitimler nedeni Birlik tarafından verilen “10. Yıl Teşekkür Plaketi” bulunuyor.

Dirican ayrıca 2021 yılında Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından Endüstri Radyo’daki programı ile “En İyi Ekonomi Radyo Programı” ödülünü NTV’den Berfu Güven’in “En İyi Ekonomi TV Programı” ile eşzamanlı olarak aldı.

Gazeteci, akademisyen kimlikleri ile Ekonomi Bürokrasisinin Ekonomistler ve Akademisyenlerle yapılan mutad toplantılarında yer alan Dirican, ayrıca Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile akademik görevlerinin yanında idari görevlerde de bulundu.

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi içerik komitesinde de yer alan Dirican, aynı zamanda Dünya Gazetesi kurucusu Nezih Demirkent anısına kurulan Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı danışma kurulu üyeliğinde de bulunuyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün