İsrailli bilim insanlarından yeni keşif: İnsan derisini gençleştirmenin formülü bulundu

Hayfa Rambam Sağlık Kampüsü ve Technion Teknoloji Enstitüsünden bilim insanları yirmi yıllık araştırmanın ardından cildi ve diğer organları yeniden gençleştirmenin mümkün olduğunu kanıtladılar.

Dünya
27 Haziran 2022 Pazartesi

İsrailli bilim insanları, genç fareler üzerinde eski bir deri grefti (bir canlının kan dolaşımı olmayan dokusunun, başka bir bölgeye nakledilmesi işlemi) kullanarak, cildin tüm katmanları boyunca moleküler yapıdaki bir değişiklikle insan derisini gençleştirmenin mümkün olduğunu kanıtladılar.

Genç farelere yaşlı insan derisi nakledildiğinde yaşlanma tersine çevrildi, böylece insan derisinin tüm katmanlarının yeniden gençleşebileceği doğrulandı. Ayrıca derideki yeni kan damarlarının sayısı da arttı. 

Rambam ve Technion’dan Dr. Aviad Keren, Dr. Yaniv Keren, Prof. Yehuda Ullman, Prof. Amos Gilhar, Almanya Monasterium Laboratuvarı'ndan Dr. Marta Bertolini ve Manchester Üniversitesi'nden Dr. Ralf Paus tarafından yürütülen çalışma, American Association for the Advancement of Science tarafından yayınlanan prestijli Science Advances dergisinde ‘Deriden dersler’ başlığı altında yayınlandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün