Küresel antisemitizmle mücadelede ilk durak: Suudi Arabistan

ABD antisemitizm elçisi Deborah Lipstadt, küresel antisemitizm mücadelesini başlatmak için gelecek hafta Suudi Arabistan´a gezi yapmayı planlıyor.

Dünya
24 Haziran 2022 Cuma

Suudi yetkililer tarafından davet edilen Lipstadt, “Yahudilere ve Yahudi tarihine karşı tepkilerle dolu uzun bir geçmişi olan bir ülke 'gel konuşalım' dediğinde gitmemek benim için ihmalkarlık olurdu. Bu gezi dünya çapında Müslüman eğitimi üzerinde büyük etkisi olan bir ulusa ulaşmak için bir fırsat’’ dedi.

Lipstadt, Riyad'dayken siyasi, dini ve sivil toplum liderleriyle görüşmeyi umduğunu belirtti.

Lipstadt, ‘‘İbrahim Anlaşmaları antisemitizm ve Yahudi tarihi konularını Suudi yetkililer ve sivillerle tartışmak için bir fırsat yarattı. Riyad, İsrail'in diğer Körfez ülkeleriyle imzaladığı 2020 normalleşme anlaşmalarına taraf olmadı, ancak harekete üstü kapalı destek verdi’’ dedi.

Elçi Lipsadt geçen hafta Almanya, Avrupa Birliği, İsrail, İngiltere ve Kanada da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından meslektaşlarıyla düzenlediği bir toplantıyı da anlattı. Fikir alışverişinin verimli olduğunu ve düzenli olarak, iki, üç, dört ayda bir yeni toplantılar gerçekleştirmeyi umduğunu açıkladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün