Kalben, Dudu Tassa, Boom Pam ve Kutiman aynı sahnede

Tuna SAYLAĞ Sanat
22 Haziran 2022 Çarşamba

İstanbul Caz Festivali kapsamında,30 Haziran’da, Harbiye Açıkhava’da gerçekleşecek konserde Kalben’e, 'Şanssız Mücadeleci' şarkısının müzik ve düzenlemesinde imzası bulunan Tel Avivli Dudu Tassa eşlik edecek. Aynı gece sanatçıyı Arap ve Türk müziğinden eşsiz bir atmosfer yaratmayı başaran İsrailli kanun sanatçısı Ariel Qassis de yalnız bırakmayacak. Kalben’den önce ise sahnede yine İsrail’den Boom Pam & Kutiman olacak. İstanbullu müzikseverler tarafından daha önce Selda Bağcan ile gerçekleştirdikleri ortak çalışmalarla tanınan Yunan, Akdeniz ve Ortadoğu tınılarını müziğinde işleyen rock grubu, İstanbul’u seyirciyi coşturacak.

Chamber Pop’un zarif sesi Agnes Obel Zorlu PSM’de!

Zorlu PSM, 1 Temmuz’da Chamber pop, neo klasik ve caz türündeki üretimleriyle müzik kariyerinde on yılı geride bırakan Agnes Obel’i ağırlıyor. Gizemli ve zarif tarzını büyüleyici sesiyle dünyaca ünlü festivallere taşıyan sanatçı, kendi müziğini 12 yaşında üretmeye başladı, 17 yaşında da kendi müzik grubuyla müzik piyasasına girdi. Danimarkalı şarkıcı ve söz yazarının, 21 Şubat'ta yayınlanan yeni albümü ‘Myopia’ eleştirmenlerden tam not aldı.

Kadıköy’de Pasolini günleri

Sinema tarihinin yaratıcı ustası Pier Paolo Pasolini’nin, doğumunun 100’üncü yıldönümünde, Kadıköy Sinematek/Sinema Evindeki toplu film gösterimi 3 Temmuz’a kadar devam ediyor. Aynı zamanda usta yönetmenin ‘Pasolini’nin Kapadokya’sı: Bir yönetmenin vizyonu ve yansımaları’ isimli fotoğraf sergisi de sanatseverlerle buluşuyor. Sergide, 1969 yılında çekilen Medea filminin Kapadokya setinde Mario Tursi tarafından çekilen fotoğrafları sergileniyor. Küratörlüğünü Tiziana Appetito, Flaminia Agnusdei Pensi ve Rosa Valentina Raffaele’nin yaptığı sergide, Pasolini’nin sanatsal bakış açısı ile Kapadokya’nın kayalık manzaraları arasındaki ilişki irdeleniyor. Sergi, 12 Ağustos’a kadar pazartesi hariç hafta içi her gün 10.00 – 20.00 saatlerinde ve hafta sonu 12.00–18.30 saatlerinde ziyaretçilerini bekliyor.

Dirimart’ta Karma Sergi

Dirimart, küratörlüğünü Anissa Touati ve Marc-Olivier Wahler’in üstlendiği ‘Would you still love me if I painted parrots all day?’ başlıklı renkli karma sergiyi 3 Temmuz’a kadar ağırlıyor. Sergi Georgina Gratrix, Özlem Günyol & Mustafa Kunt, Zsófia Keresztes, Güçlü Öztekin, Ugo Rondinone ve Fahrelnissa Zeid’in işlerini, sanatın dönüştürücü gücü mefhumu etrafında bir araya getiriyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün