Almanya´nın zirvesinde

Arda EŞBERK Perspektif
22 Haziran 2022 Çarşamba

Mircea Eliade’nin verdiği bilgilere göre Mezopotamya inanışlarında merkezde yerle göğü birleştiren bir dağ vardır; Ülkeler Dağı adlı bu dağ sınırlar arası bağlantıdır. Ziggurat da bir kozmik dağdır, yani kozmosun simgesel bir tasviridir, onun yedi katı, yedi gezegeni ya da dünyanın yedi rengini temsil eder. Yine Eliade’ye göre kozmik dağın zirvesi yalnızca dünyanın en yüksek noktası olmakla kalmaz; aynı zamanda dünyanın göbeği, yaratılışın başladığı yerdir. Bu nedenle her tapınak ve saray her kutsal kent ve kraliyet merkezi bir Kutsal Dağ’dır, dolayısıyla merkezdir. Diğer yazılarımda da defalarca ifade ettiğim gibi aşağıda uygulanan her edimin bir de yukarıda, gökte karşılıkları vardır. Ve dünyayı yönetmekte olanlar bilerek ya bilmeyerek (!) bu kozmik kurguyu devam ettirirler.

Neden bu açıklamayla başladığımı merak ettiğinizi biliyorum. Ve birazdan yazdıklarımı okuduğunuzda siz de kendi başınıza şifreleri çözmeye başlayacaksınız. 2017 yılından bu yana yazdıklarımı okuduysanız sizler de en az benim kadar şifreleri çözmekten keyif almaya ve hiçbir şeyin tesadüf olamadığını anlamaya başlamış bile olabilirsiniz. Hatta zirvedeki birilerinin hiçbir şeyi tesadüfe bırakmadığı konusunda uyanmış bile olabilirsiniz. Kim bilir?  Gelelim neden bu girişi yaptığım kısmına: 26-28 Haziran 2022 tarihlerinde Almanya’nın zirvesinde çok önemli bir toplantı gerçekleşecek. Bu toplantı nedeniyle Almanya sınırlarında çok sıkı güvelik kontrolleri yapılıyor. Hatta Schengen Bölgesinde serbest dolaşıma izin veren Schengen uygulaması geçici olarak devre dışı bırakılmış durumda. 2022 yılında Almanya’nın üçüncü kez başkanlığını devraldığı bu zirvenin adı ‘G7’ Güçlü ekonomilere sahip yedi demokratik ülkeden oluşan bu grubun içinde Almanya’nın yanı sıra Fransa, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada ve ABD de yer alıyor. Avrupa Birliği de tüm toplantılara katılıyor. Bu ülkeler grubu uluslararası bir örgüt olmadığı ve bilgilendirmeye dayalı bir forum olduğu için dönem başkanlığının hangi ülkede olduğu özellikle önemli bir rol oynuyor. Bir yıllığına başa geçen ülke, devlet ve hükümet başkanları zirvesini de düzenliyor.

G7 dönemin Şansölyesi Helmut Schmidt ile eski Fransa Cumhurbaşkanı Valéry Giscard d’Estaing’in girişimiyle 1975 yılında, o dönemdeki küresel ekonomik krize çözüm bulmak niyetiyle altı ülkenin bir araya gelmesiyle kurulmuştu. Bir yıl sonra gruba Kanada’nın da eklenmesiyle G7, yedi sanayileşmiş ülkenin birlikteliğini ifade eden bir yapıya büründü. 1998’de Rusya gruba kabul edildi edilmesine fakat 2014’te Ukrayna’ya bağlı olan Kırım’ın ilhakı sebebiyle gruptan tekrar çıkarıldı.

1 Ocak 2022 itibarıyla bir yıllığına üstlendikleri G7 dönem başkanlığı için  yeni yıl konuşmasında Almanya Başbakanı Olaf Scholz,  “Dönem başkanlığımızı bu devletler grubunun öncü rol üstlenmesi için değerlendireceğiz” dedi. Dışişleri Bakanı Baerbock  ise Almanya’nın dönem başkanlığının mesajı olarak “Çok geç olmadan harekete geçilmeli” şeklinde açıklamalarda bulundu.  Bu açıklamalardan kısa bir süre sonra 24 Şubat 2022’de Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı ve o andan itibaren G7 dönem başkanlığını önemli ölçüde etkileyen saldırı savaşı başladı. Bir önceki yazım ‘Fantastik Canavarlar 3: Savaşın tarafları’nda altını çizdiğim gibi taraflar saflarını belli etmiş oldu. Alman Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarına uygun bir şekilde G7 çok geç olmadan Rusya’ya karşı harekete geçti. Grubu oluşturan yedi ülke birlikte Ukrayna’nın yanında yer alıyor ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in komşu ülkeyi istila etme kararını kınıyorlar. G7 ülkeleri buna, benzeri görülmemiş bir yaptırım paketiyle karşılık verirken Ukrayna’ya parasal ve askeri yardıma var güçleriyle devam etmekteler.

G7 zirvesinde 26-28 Haziran 2022 tarihleri arasında devlet ve hükümet başkanları Bavyera Alpleri’ndeki Elmau Sarayında bir araya gelecek. Mircea Eliade’nin “kozmik dağın zirvesi yalnızca dünyanın en yüksek noktası olmakla kalmaz; aynı zamanda dünyanın göbeği, yaratılışın başladığı yerdir” açıklamasına uygun şekilde bu yapı, Münih’in yaklaşık 100 kilometre güneyinde, Almanya’nın en yüksek tepesi olan Zugspitze’nin yakınında yer alıyor. Almanya’nın Olympos’u olan bu zirveler dünyayı dehşete düşüren savaşın planlarını yine burada yapmış olan Hitler’e de ev sahipliği yapmıştı.  Yeni paylaşım savaşının taraflarının da burada toplanıyor olması sizce bir tesadüf olabilir mi?

Ne tesadüf ki yine Eliade’nin “Aşağıda uygulanan her edimin bir de yukarıda, gökte karşılıkları vardır” açıklamasına uygun bir şekilde bu zirvenin gerçekleşmesinden birkaç gün önce 24 Haziran tarihinde yedi gezegen Merkür, Venüs, Uranüs, Mars, Jüpiter, Neptün ve Satürn dizilimde olacaklar. Bu yedi gezegen göğün göbeğinde tıpkı G7 gibi bir araya gelecek ve Güneş’in bir tarafında diziliyor olacaklar. O gün Ay ve Plüton’da dizilime iştirak ediyor olacak. Tıpkı G7 zirvesine iştirak edecek Arjantin, Endonezya, Senegal, Hindistan ve Güney Afrika’nın devlet ve hükümet başkanları gibi. Ünlü astrolog Öner Döşer tarafından Güneş patlamalarına ve volkan patlamalarına sebebiyet verebileceği ifade edilen bu dizilim umarım dünyayı yıkıma sürükleyebilecek başka patlamalara sebep olmaz. Siz ne dersiniz?

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün