Türk medya mensupları İsrail´i ziyaret etti

Geçtiğimiz hafta dokuz kişilik Türk medya mensuplarının İsrail ziyaretinin ardından, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA)´nın desteği ve Türkiyeliler Birliği´nin organizasyonu ile Yılın En İyi Tiyatro Ödülü´nü alan “Seninle Evlenir miyim?” adlı oyun 16 ve 18 Haziran günleri Tel Aviv´de sahnelendi.

Yakup BAROKAS Toplum
22 Haziran 2022 Çarşamba

İsrail Dışişleri Bakanlığının davetlisi olarak 13-16 Haziran günleri arasında İsrail’de bulunan dokuz kişilik medya heyetinde CNN Türk’ten Enver Kaplanoğlu, NTV’den Yağız Şenkal, DW Turkish’ten Ayberk Can Öztuna, TRT World’dan Özgür Tomakin ve Gökhan Gökçe, Cumhuriyet Gazetesi’nden Hüseyin Hayatsever, Haber Türk’ten Sena Alkan Aktürk, Aposto dijital gazete portalından Orhun Canca yer aldılar.

Medya mensuplarının gezi projesi, Türkiye- İsrail ilişkilerinin normalleşmeye başlamasından ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ziyaretinden sonra İsrail’in Ankara temsilciliği ve İstanbul Konsolosluğu’nun katkıları ile düzenlendi. Ziyarette İsrail’in Türkiye Maslahatgüzarlığı Birinci Sekreteri Shifra Weiss-Kubany da hazır bulundu.

Medya heyeti Yad Vashem Holokost Müzesini, Knesset meclis binasını, Gazze sınırında Refah Sınır Kapısını ve ülkenin kuzey sınırını, tarihi eski Kudüs kentini, Mescid-i Aksa’yı ziyaret etti. Meclis Dışişleri Komisyon Başkanı Ram Ben Barak, basın mensuplarını kabul etti ve heyeti İbrahim Anlaşmaları ile İran’la ilişkiler konusunda bilgilendirdi. 

Türk medya mensupları ayrıca 14 Haziran Salı günü Türkiyeliler Birliği’nin Bat Yam’daki lokalinde verilen akşam yemeğinde ağırlandılar. Başkan Ovi Roditi Gülerşen 62 yıllık bir tarihi olan Birliğin göçmenlere yardımcı olma, öğrencilere burs sağlama işlevlerinin yanı sıra geçtiğimiz hafta gerçekleşen ‘Türk Yemekleri Festivali’ gibi çok yönlü kültürel etkinliklerle iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmaya çalıştığını söyledi.

Konuklar Yad Vashem Holokost Müzesinden çok etkilendiklerini, temasta bulundukları kişilerle bire bir görüşmenin çok farklı ve yararlı olduğunu, Kudüs’ün büyüleyici atmosferinden sonra Tel Aviv’in dinamizmini daha iyi kavradıklarını dile getirdiler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün