Papa, Soykırım Müzesi direktörü ile buluştu

Kudüs´teki Soykırım Müzesi Yad Vaşem´in Direktörü Dani Dayan, geçtiğimiz hafta Papa Francis ile bir araya geldi. 30 dakikalık görüşme bir ´ilk´ olarak nitelendirildi.

Dünya
13 Haziran 2022 Pazartesi

Papa ile Dayan’ın, görüşme sırasında Holokost’un hatırasının, eğitiminin ve belgelenmesinin desteklenmesi konusunda yapılabilecekleri konuştukları belirtildi. Dayan, Papa’ya 2020’deki Vatikan’ın savaş dönemi ile ilgili arşivlerini açma kararından dolayı teşekkür etti. II. Dünya Savaşı dönemi sırasında Papalık görevini yürüten XII. Pius’un Yahudilerin katledilmesi konusunda hiçbir şey yapamadığı yönündeki eleştiriler, uzun yıllardır Batı dünyasının gündemindeydi.

Papa Francis ve Yad Vaşem Direktörü Dayan’ın masaya yatırdığı konulardan biri de dünya çapında artan ırkçılık ve antisemitizmle mücadele yolları oldu.

Dayan, uzun yıllardır Katolik dünyası ile Yahudiler arasında tartışmalara neden olan konuların gündeme gelmediğini, onu yerine günümüzde ilişkileri güçlendirmek için yapılabileceklere odaklandıklarını belirtti. Dayan, görüşme ile ilgili yorumu istendiğinde, “Herhangi bir talep ya da ricada bulunmaya ihtiyaç yok, çünkü tüm taleplerimiz dikkatle dinleniyor. Vatikan’ın, Katolik Kilisesinin ve şahsında Papa’nın tavır ve davranışları bizleri tamamen tatmin ediyor” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün