Şavuot´u yöresel sütlü tatlımız fırın sütlaç ile taçlandırıyoruz

Orli GÜNER Genç Mutfak
8 Haziran 2022 Çarşamba

FIRIN SÜTLAÇ

Malzemeler

1 litre süt

1 su bardağı şeker

½ çay bardağı baldo pirinç

1 paket vanilya

1 adet yumurta sarısı

1 çay bardağı su

4 silme yemek kaşığı mısır nişastası

2 silme yemek kaşığı pirinç unu

Pirinçler bir miktar su içerisinde haşlanır, süzülür. Şeker ile süt birleştirilerek ocakta ısıtılır. Geri kalan malzemeler - vanilya, yumurta sarısı, su, nişasta ve pirinç unu - karıştırılarak homojen bir harç elde edilir. Süt kaynamaya başladıktan sonra pirinçler ilave edilir. Spatulayla karıştırılarak birkaç dakika pişirilir. Ardından hazırlanan harca sütten bir miktar aktarılarak ısı eşitlenir, bu işlemi yaparken yumurta sarısını pişirmemek önemlidir. Bu sebeple sürekli karıştırmak gerekecektir. Sıvı karışım sütün içerisine eklenir. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan beş dakika sonra ocaktan alınır. Fırın kaselerine porsiyonlanır, sulu bir tepsiye dizildikten sonra 180 ila 200 derece arasındaki fırına verilir. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarılıp soğutulur. Buzdolabında dinlendirdikten sonra tercihe göre dondurma ile de sunabilirsiniz. Afiyet olsun...

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün