İkinci Bahar Korosu herkesi coşturdu

29 Mayıs Pazar akşamı, Ulus Musevi Lisesi Amram Oditoryumunda İkinci Bahar Korosunun seslendirdiği konser, 350 kişinin katılımıyla seyircilere bir müzik ziyafeti sundu.

Toplum
1 Haziran 2022 Çarşamba

Rıfat Güller

 

Sunumu yapan Albert Namet'in kısa konuşmasının ardından söz alan İkinci Bahar Korosu Başkanı Leon Esim misafirlere hoş geldiniz diyerek koronun kuruluşundan bugüne kadar nasıl geldikleri hakkında bilgi verdi.

Ardından sahneye davet edilen Koro Şefi Kaan Sezerler alkışlara mukabele ettikten ve hoş geldiniz dedikten sonra konsere başlandı.

Refik Fersan’ın "Hicaz Hümayun Peşrevi" saz heyeti tarafından başarı ile icranın ardından ilk şarkı olarak "gözlerimde yüzün" koro olarak okundu.

Birinci bölümün 13. şarkısı olan Judeo-Espanyol "Bre Sarika Bre" adlı şarkı koro tarafından okunduktan sonra ilk bölüm alkışlarla sona erdi.

Tüm şarkıların başarı ile icra edildiği ikinci bölümde Ceni Bahar ve Niso Nahmiyas'ın düet yaparak okudukları "Kapat Gözlerini Kimse Görmesin" adlı şarkı ile, Tuna Mizrahi'nin solo olarak okuduğu "Çok Aşığın Var Diyorlar" adlı eser büyük bir alkış tufanı ile taltif edildi.

13 şarkılık olan ikinci bölüm, Yusuf Nalkesen'in "Kapın her çalındıkça" adlı eserin okunması ile başladı.

İkinci bölümdeki Elyo Muraben'in solo olarak okuduğu "Tekrar Bana Dönsen" şarkısı ile Jak Siloni'nin okuduğu "Sevmekten Kim Usanır" adlı şarkıda büyük alkış aldı. Gecenin sürprizi ise Zeki Müren'in "Bir Demet Yasemin" adlı şarkının orijinal şekli olan Türkçesiyle okunurken, bir bölümünün de Judeo-Espanyol olarak aranje edilerek okunması oldu. Seyirciler, sürpriz sunumu dakikalarca alkışladı.

Konser Yıldırım Gürses'in "Aşkım Bahardır" şarkısı ile biterken salondan büyük bir alkış ‘bis’ nidalarıyla iletilerin üzerine, hareketli ve oynak "Çok Yaşa Sen Ayşe" adlı parçası seyircilerin iştirakiyle okundu.

Seyirciler çok sevdiği Kaan Sezerler'den de bir solo şarkı isteyince onları kırmayan hoca “Adio Kerida" adlı Judeo-Espanyol şarkıyı solo olarak seslendirdi.

Başkan Leon Esim'in Kaan Hoca’ya teşekkür plaketi ve İda Benromano'nun verdiği çiçek buketi sunmalarından sonra konser sonlandı.

İstanbul'un Fethine denk gelen bu güzel gecede İkinci Bahar Korosu da bu başarılı konseriyle salonu dolduran seyircilerin gönlünü fethetmeyi başardılar.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün