Annette Bat Mitsva Kulübünün 43 kızı toplu Bat Mitsva töreni ile ergenliğe adım attı

2002 yılında Hahambaşılık Eğitim Komisyonu HEGKOM bünyesinde kurulan Annette Bat Mitsva Kulübünün 2021-22 dönemi kızlarının, 29 Mayıs Pazar günü Neve Şalom Sinagogunda Toplu Bat Mitsva Törenleri yapıldı.

Toplum
1 Haziran 2022 Çarşamba

Bu yıl on beşincisi düzenlenen törene bir yıl boyunca kulübe devam eden Bat Mitsva çağındaki 43 genç kız katıldı.

Tören, kızların Cenk Rofe tarafından söylenen ‘Boi Kala’ şarkısı ile babalarının kollarında sinagoga girip yerlerini alması ile başladı. Kızların Bat Mitsva duasını İbranice ve Türkçe olarak okumalarının ardından Hahambaşı, kızlara geleceğin anneleri olarak geleneklerimizi aktarmadaki sorumluluklarını hatırlatarak hayır dualarını verdi.

Kızlar giriş konuşmalarının ardından yıl boyunca onları eğiten madrihaları, Deniz Andiç, Eti Vitas, Linzi Varon, Rayka Zavaro ve Selin Levi’ye tüm sene yanlarında olan Bat Mitsva Kulübü sorumluları Reysi Haleva ile Baş Madriha Linda Güner’e teşekkür ettiler.

Geçmiş dönem ve bu günün başarılı kadınlarını anlatan mum töreni sırasında kulübe adı verilen, 2003 terörist saldırısında kaybettiğimiz Annette Rubenstein Talu da anıldı. Kızlar, yıl boyunca aralarında topladıkları tsedakayı Or Yom’a verdi. Şarkıları coşkuyla söylen kızlar, kendilerini hazırlayan UÖMO Müzik Öğretmeni Tutkum Alkan’a da teşekkür etti.

Hegkom Başkanı Ester Asa bu törenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek kızlara Mazal Tov dileklerinde bulundu. Asa, Tora eğitiminin ömür boyu sürdüğüne değinerek bu konuda kendilerini geliştirmeye devam etmelerini söyledi. Tören, kızlara diplomaların ve hediye edilen kitapların dağıtılması ile sona erdi.

Neve Şalom Kültür Merkezinde kızlar aileleri ile birlikte Barınyurt-La Casa’nın hazırladığı kokteyle katıldılar. Duygu dolu geçen bir tören daha ailelerin ve kızların yaşadığı mutlulukla sona erdi, daha nicelerine…

Mazal Tov – Yolunuz açık olsun.

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün