Eski Alman tenisçi Becker, iflasıyla ilgili mahkum edildi

54 yaşındaki sski Alman tenisçi Boris Becker, İngiltere´de görülen iflasıyla ilgili davada 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Spor
31 Mayıs 2022 Salı

Alman eski tenisçi Boris Becker, İngiltere'de görülen iflasıyla ilgili davada mahkum edildi. Becker, Londra'daki Southwark Crown Mahkemesine Wimbledon Tenis Turnuvası'nın renkleri olan koyu yeşil ve mor çizgili kravatla geldi.

Duruşmanın sonunda Becker'a 2,5 yıl hapis cezası verildi. 

Yargıç Deborah Taylor, Becker'ın önceki mahkumiyetine atıfta bulunarak, "Size verilen uyarıyı ve ertelenmiş cezanın size sunduğu şansı dikkate almadınız. Bu, önemli bir ağırlaştırıcı unsur" dedi.

"Gözden düşme olarak tanımlanan şeyi dikkate aldığını" söyleyen Taylor, "İflasınız sonucunda kariyerinizi, itibarınızı ve tüm mal varlığınızı kaybettiniz. (Ancak) Pişmanlık göstermediniz, suçunuzu kabul etmediniz. Davaların bir parçası olarak aşağılandığınızı kabul etsem de hiçbir tevazu görmedim" diye konuştu.

 Becker'ın, cezasının yarısı olan 15 ayı hapiste geçirmesi bekleniyor.

Alman tenisçinin Haziran 2017'deki iflasından sonra iş hesabından eski eşi ile şu anda ayrı yaşadığı eşinin hesapları da dahil bazı hesaplara yüz binlerce sterlin gönderdiği belirlenmişti.

Becker, ayrıca Almanya'daki bir mülkü beyan etmemek ve 825 bin avroluk banka kredisi ile bir teknoloji firmasındaki hisselerini saklamaktan suçlu bulunmuştu.

8 Nisan'daki duruşmada diğer 20 suçlamadan beraat eden Becker, iddiaları reddederek varlıklarını güvence altına almakla görevli mütevelli heyetleriyle iş birliği yaptığını ve uzman tavsiyelerine göre hareket ettiğini savunmuştu.

İflasının 2013 yılında özel bankadan alınan 4,6 milyon avro kredi ve 2014'te de İngiliz iş adamından alınan yaklaşık 1,6 milyon dolarlık krediden kaynaklandığını belirten Becker, kariyeri sırasında elde ettiği 50 milyon dolarlık kazancın pahalı bir boşanma için yapılan ödemeler ve emeklilik sonrası borçlara gittiğini öne sürmüştü.

Becker hakkındaki kararın 29 Nisan'da açıklanacağı ve yedi yıla kadar hapis cezası verilebileceği belirtilmişti.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün