Çavuşoğlu: İsrail´le birçok alanda ilişkilerimize yeni enerji kazandırmada hemfikiriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail´de mevkidaşı Yair Lapid ile görüştükten sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Dünya
25 Mayıs 2022 Çarşamba

İki günlük bir ziyaret için İsrail'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ramallah'da Filistin Yönetimi yetkilileri ile temaslarını tamamladıktan sonra bugün Kudüs'e geçti. Çavuşoğlu, bugün İsrailli mevkidaşı Yair Lapid'le görüştü.

Görüşmenin ardından iki bakan ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, şu açıklamaları yaptı:

"(İsrail'le) Bizler birçok alandaki ilişkilerimize yeni enerji kazandırmaya ve bundan sonra farklı mekanizmaları oluşturmada hemfikir olduk. Pozitif bir gündem üzerinde çalışmak anlaşmazlıkları da yapıcı şekilde ele almamıza yardımcı olabilir."

"Coğrafi yakınlığımız ve birbiriyle uyumlu ekonomimiz iki ülkeyi doğal ticaret ortakları yapıyor" diyen Çavuşoğlu pandemi gibi tüm zorluklara rağmen, iki ülke arasındaki ticaret hacminin giderek arttığını belirtti. Son yıllardaki ticaret rakamlarındaki artışa dikkat çeken Bakan "Ekonomik iş birliğini artırma konusunda kararlıyız" dedi.

Turizme de değinen Çavuşoğlu, hangi İsrailli ile konuştuysa Türkiye’ye çok sevdiklerini öğrendiğini, İsrailli turistler açısında İstanbul’un ve Türkiye’nin tercihlerin başında geldiğini, turist sayılarının da bu durumu ispatladığını belirtti. Bakan, "İsrailliler İstanbul’a bayılıyor; memleketim Antalya’ya geliyor; Karadeniz bölgesine de bir ilgi var. Biz de bu konuda iş birliğimizi sürdüreceğiz" dedi.

Sivil havacılık alanına da değinen Bakan, İsrail ulusal havayolu ve diğer havayolları ile görüşerek Türkiye’deki uçuş noktalarını artırmak istediklerini dile getirdi.

"Temiz enerji, yüksek teknoloji, tarım ürünleri ve teknoloji gibi birçok alanda fırsatlar mevcut" diyen Çavuşoğlu başka alanlarda da iş birliğinin yolunun açılacağı sinyalini verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün