İsrailli Arap Dünya Kick Boks Şampiyonu oldu

7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası, 12-15 Mayıs tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Şampiyonada 52 ülkeden 3 bin sporcu karşı karşıya geldi.

Dünya
21 Mayıs 2022 Cumartesi

İsrailli sporcu Loai Sakas, 75 kilo altı klasmanda dünya şampiyonu oldu. Hıristiyan Arap olan Sakas, zaferinin ardından ringde İsrail bayrağına sarılarak poz verdi.

İsrail medyasına konuşan Sakas, uluslararası müsabakalarda İsrail’i temsil etme amacının, bir arada yaşamı teşvik etmek ve göstermek olduğunu belirtti.

“Her şeyden önce ben bir İsrail vatandaşıyım” diyen Sakas “Yahudilik, Müslümanlık, Hıristiyanlık, Dürzilik, benim için çok da önemli değil. Ben ülkemi temsil ediyorum ve burada herkesin barış içinde yaşamasını istiyorum” şeklinde devam etti.

Yarı finalde karşılaştığı ve kendisini yenerek finale çıktığı Faslı rakibi ise Sakas’la el sıkışmayı reddetti. “Faslı delege, maç sırasında da devamlı bize bağırarak, küçük bir gösteri düzenledi. Ama tabii ki ben hiç tepki göstermedi” diyerek yarı finalde yaşananları medyaya aktardı.

Arap ve Hıristiyan olmasının İsrail bayrağı sallamasının önünde engel olmadığını belirten Loai Sakas, “Amacım hiç kimseyi sinirlendirmeye çalışmak falan değil. Bayrağı salladım çünkü ben bir İsrail vatandaşıyım” dedi. Kendi şehrinden bazı kişilerden de tepki aldığını belirten Sakas, bu tepkilerin kendisi için önemli olmadığını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün