Bu hafta ağımıza takılanlar

•Filistinli gazetecinin öldürülmesi tam bir facia ve tartışma götürmez; ancak Filistin otoritesi dahi kurşunun ´nereden geldiğini´ kesinleştirmemiş ve ön otopsi raporu adli olarak da belirlenmemişken bu duyar kasanlar neyin kafasında? Sabırla sürecin sonlanmasını bekleyin. Yok eğer yine de sabırsızsanız; İsrail´e karşı direnişe katılın elinizi tutan mı var? Amaç bu değil tabii; Türkiye´nin son dönemdeki Ortadoğu açılımında İsrail´le yakınlaşması, bir gurubun canını öyle acıtıyor ki; acaba nereden sıyrılıp da karşı propaganda yaparız derdindeler. DR REMZİ ÇETİN

İzak BARON Diğer
18 Mayıs 2022 Çarşamba

Bu Haftanın “Takılanlar”ı

  • AK PARTİ HÜKÜMETİNİN İSRAİL VE KÖRFEZ ARAPLARI İLE İLİŞKİLERİ NORMALLEŞME ÇABALARI, TÜRKİYE’DEKİ HAMAS YAPILANMASINI ETKİLEMEYE BAŞLADI

Ankara’nın Filistin davasına bakışı konusunda da değişimler yaşanıyor. AK Parti hükümetinin İsrail ve Körfez Arapları ile ilişkileri normalleşme çabaları, Türkiye’deki Hamas yapılanmasını etkilemeye başladı. İsrail basında, aralarında Hamas’ın siyasi büro başkan yardımcısı Salih El Aruri’nin de olduğu pek çok Hamas yetkilisinin Türkiye’deki oturma izinlerinin iptal edildiğini, kendilerinden “kibarca” ülkeyi terketmelerinin istendiğine ilişkin haberler yayınlanmaya başladı. Türkiye’den ayrılmakta olan Hamas’ın kendisine yeni siyasi merkez olarak Malezya’yı gözüne kestirdiği de yazılıp çizilmeye başlandı.

Hamas yetkililerinin sessiz sedasız Türkiye’den ayrılmalarına, Mısır’daki Müslüman Kardeşler Hareketi’nin İstanbul merkezli televizyonu Al Mekalemeen’in de yayınlarına son verdiğine ilişkin açıklaması eklendiğinde ortaya çıkan tablo net;

AK Parti hükümeti Müslüman Kardeşler hareketine bugüne kadar verdiği desteği sonlandırıyor.

Tüm bunlar Türkiye’nin 2023 seçimleri öncesinde ideolojik dış politikayı bırakıp, yerine Batı’yı önceleyen güvenlik odaklı dış politikaya döndüğünü de gösteriyor.

Zeynep Gürcanlı

https://www.dunya.com/kose-yazisi/dis-politikada-eski-cizgilere-donus/657306

  • BDS ZATEN MEŞRU OLARAK KURULMUŞ OLAN BİR DEVLETİ YOK SAYARAK BU ŞEKİLDE İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASINI ÇÖZÜMSÜZLEŞTİREREK BURADAN RANT ELDE ETMEK İSTİYOR

Bugün epey bir süredir gözlemlediğim Avrupa’da ve Amerika’da yükselen bomboş ve sığ bir Filistin destekçiliği konusunu ele almak istiyorum.  Bu tiplerin büyük çoğunluğu Filistin’i haritada dahi gösteremeyecek kadar cahilken, iflah olmaz şekilde Filistin davasını savunuyorlar. Bunun büyük ölçüde Batı’nın genetiğine işlemiş Yahudi düşmanlığıyla ilişkili olduğunu da düşünüyorum ama bugün bundan ziyade, daha çok bu isimlerin bencilliğine değineceğim.

Çok değil üç sene evvel Tel Aviv’de yapılan Eurovision yarışmasında İzlandalı grup Hatari, Filistin bayrağı ile sahneye çıkmıştı. Hatta İsrailli yetkililerden de çok tepki toplamıştı. Grup, puanlamalar esnasında da yine bayrağı sallamaya devam etmişti. Ama bu şevkli arkadaşlar sonuçta BDS*’ye de yaranamadılar; zehir zemberek bir açıklama ile karşılaştılar. Acaba ne bekliyorlardı?

Politik doğruculuğa hiç girmeden söylemiş olayım. BDS’nin eleştirisinde tamamen haklı olduğunu düşünüyorum. Filistin sivil toplumunun temsilcisiyim diye ortaya çıkan bu BDS hareketi İsrail’i yok saymak, boykot etmek ve reddetmek mantığına dayanmaktadır. Sen yok saydıkları bir devlete gidip yarışmaya katılıyorsun, sonra da göz göre göre orada Filistin propagandası yapıyorsun. Bunun Filistin’e katkısı nedir tam olarak? Hiçbir katkısı yok çünkü tüm amacın kişisel şov.

Burada Hatari gibilerin anlamadığı veya anlamak istemedikleri bir nokta var. BDS zaten meşru olarak kurulmuş olan bir devleti yok sayarak bu şekilde İsrail-Filistin çatışmasını çözümsüzleştirerek buradan rant elde etmek istiyor. Senin gidip İsrail’de propaganda yapmana ihtiyacı mı var? Onun mevzi kazanması için yapacağın tek hareket İsrail’i yok saymak olacaktı, onu da sen bu müzik yarışmasında tanınmak ve para kazanmak gibi hedeflerin olduğu için yapmazsın. O zaman bu toplara niye giriyorsun kardeşim? Amaç ucuz mesajlar vermek.

L. Deniz Ertuğ

https://www.politikyol.com/gigi-tatilde-cocuklar-oluyor/

Takılan tweetler

  • Dr. Remzi Çetin@remzzicetin

1️ Sn. Cumhurbaşkanımıza ve hükümete yönelik, İsrail’e neden ağır eleştiriler ve yaptırımlar gerçekleştirilmediğine dair ağır paylaşımlar görüyorum. Tuhaf tiplerle muhatap olmamak için tweetleri alıntılamıyorum; ancak şu kadarını söyleyeyim:

2️ Filistinli gazetecinin öldürülmesi tam bir facia ve tartışma götürmez; ancak Filistin otoritesi dahi kurşunun ‘nereden geldiğini’ kesinleştirmemiş ve ön otopsi raporu adli olarak da belirlenmemişken bu duyar kasanlar neyin kafasında? Sabırla sürecin sonlanmasını bekleyin.

3️ Yok eğer yine de sabırsızsanız; İsrail’e karşı direnişe katılın elinizi tutan mı var? Amaç bu değil tabii; Türkiye’nin son dönemdeki Ortadoğu açılımında İsrail’le yakınlaşması, bir gurubun canını öyle acıtıyor ki; acaba nereden sıyrılıp da karşı propaganda yaparız derdindeler.

https://twitter.com/remzzicetin/status/1525534001720590342

  • Gökhan Çınkara@gcinkara

"500.Yıl Vakfı görünürde olandır, asıl organizasyon devlete aittir." Eli Acıman

 

https://twitter.com/gcinkara/status/1525536379744268290

  • Gökhan Çınkara@gcinkara

TR'ye skeptik yaklaştığını müşahede ettiğim JPost'tan Lahav Harkov'un da ortak etkinlikte yer alması önemli ve dikkat çekici.

İsrail Sağı, ABD Neo-Con/Cumhuriyetçi elitler ve TR arasında işbirliği genişliyor.

https://twitter.com/gcinkara/status/1524418362322862080

  •  Deniz Ertuğ@lunadenizertug

Ülkemin solcusu da daha rapor çıkmamışken başlamış İsrail'e sövmeye. Daha ortada net görüntü yok, otopsiyi yapan Filistinli doktor daha bilgi verecek durumda olmadığını söylüyor ama bu sosyalist arkadaşımıza bilgiler ilhamla geliyor herhalde:p İsrail ya salla gitsin.

 

https://twitter.com/lunadenizertug/status/1524624268125949952

  • Gabi Behiri@gbehiri

Cenin'de oldurulen Shirin Abu Aqla ile ilgili Fahrettin Altun Israel tarafini suclamayan tweetler paylasti⬇️

Israelli gazeteciler bu tweetleri "Israel-Turkiye Arasi Iyi Iliskilerin Sonucu" diye paylasiyor. Normallesme olmasaydi suan "Teror Devleti Israil" diye tweetler okumustuk.

https://twitter.com/gbehiri/status/1524443268733448194

  • Deniz Ertuğ@lunadenizertug

Arkadaşlar sizi üzecek ama #İsrail Filistin'de işgalci değil. Yani sizin temel argüman yanlış. #Filistin diye bir ülke tarih boyunca olmadı, sadece bölge olmuştur. Romalıların verdiği ismi İngiliz sömürge yönetimi tekrar canlandırmış ve bu ismi vermiştir.

Zaten P harfi Arapça'da olmadığından Filistinlilerin de bu ismi vermediğini düşünebilecek zekadasınızdır diye umuyorum. Filistinliler o bölgede ve civar Arap ülkelerinden gelen insanlar. Menşei olarak Araptırlar. Tevrat'ta adı geçen Filistiler ise Kenan halkıdır. Bir alakaları yok

Son olarak İngiltere bölgeden kaçmak zorunda kalmıştır. Bunu da bölgedekiler Yahudi sivil direnişine borçlular. Araplar kendilerine hak verildiği halde kendi devletlerini kurmamış, oturup İngilizleri beklemeyi tercih etmişlerdir.

İsrailliler 1948'de ülkelerini resmen kurunca "Vay sen neden kuruyorsun? Vay işgal, vay felaket" hezeyanlarıyla ortaya çıkmışlardır. Esasen ortada işgal yoktur, İngilizlerin kaçtığı bölgede o esnada Yahudi devletinin kurulması üzerine iki bölge halkının kavgası patlak vermiştir.

#İsrail yenince adı Nakba oldu, İsrail yenilseydi II. Soykırım olacaktı. O zaman da Filistin zaferi olacaktı. Tarihi okurken sakin olun memleketliler! Siz Arap değilsiniz, Yahudi de değilsiniz. Elalemin ipine tutunup koşmanın anlamı yok:)

https://twitter.com/lunadenizertug/status/1525191699697369088 

  • Deniz Ertuğ@lunadenizertug

:))) Bu nasıl bir aklıevvellik? Biri de çıkıp demiyor ki lan kim rapor verdi? Kim karar verdi? Kim biliyor İsrail'in vurduğunu? Abbas bile bunlar kadar net değil:p Bu arkadaşlara bir hobi kursu falan bulsak da boş propagandalara vakit ayırmasalar bir seramik tabak boyasalar:))

 

https://twitter.com/lunadenizertug/status/1524753181665677312

  • bir vakitler Edirne...@birvakitler1

Yıl, 1983...

Bu kez objektifin arkasındaki isim, Jak Esim...

 

Ve yıllar önce...

Geçmiş asırdan bir başka soluk kare, bizleri giriş merdivenlerinin önünde karşılayan minik hemşehrilerimizle buluşturuyor...

@SALOMgazetesi  arşivinden...

 

https://twitter.com/birvakitler1/status/1525873327620898823

  • Rabbi Mendy Chitrik@mchitrik

Avrupa-Afrika Çabad bölgesel konferansının oturum aralarında Müslüman dünyasından diğer Habad hahamlarıyla tanışma şansım oldu: Fas, Birleşik Arap Emirlikleri, Nijerya, Türkiye, Uganda ve Kuzey Kıbrıs ve diğerleri de

@RabbisAlliance  üyesidir.

 

https://twitter.com/mchitrik/status/1523974779430187009

  • bir vakitler Edirne...@birvakitler1

Bu vesileyle...

Memleketten havadis var...

"Edirne Sinagogu zamana yenildi"...

Tarih, 15 Ocak 1997...

 

https://twitter.com/birvakitler1/status/1525847786603921408 

Ağa Takılanlar Öneriyor

  • GAZETECİNİN ÖLÜMÜ ACI VERİCİDİR – RAFAEL SADİ

https://medyagunlugu.com/haber/gazetecinin-olumu-aci-vericidir-51576

  • GİDEON LEVY: 'GERÇEKÇİ OLMAK ZORUNDAYIZ, MASADA KONUŞACAK BİR ŞEY YOK' – HEDİYE LEVENT

https://www.gazeteduvar.com.tr/gideon-levy-gercekci-olmak-zorundayiz-masada-konusacak-bir-sey-yok-makale-1564043

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün